Turbulenta tider väntar i VfBs ledning
Inte bara i arabvärlden råder det upproriska känslor. Stuttgart är en stad, där det jäser i. Med vågen kring Stuttgart 21, så har man satt staden på kartan. Protester, demonstrationer och möten med en massa potentater har gjort att staden har tvingats att omvärdera miljardsatsningen på omställningen av den underjordiska tågförbindelsen. Men det är inte bara Stuttgart 21 som påverkar folks sinnelag och gör att Spätzle smetas på Stuttgarter Schloss och det spelas PUR på högsta nivå. VfB Stuttgart är ett annat av stadens stora spörsmål just nu och när det går så illa som det gör just nu och den miserabla satsningen och förståelsen för fotboll, som finns hos herrar Staudt och Hundt, så skriker fansen högt.
Kritiken mot Staudt och Hundt är främst kring deras förståelse kring fotbollen som "geschäft". Båda två är industrimagnater och det genomsure och tråkige Dieter Hundt är chef för arbetsgivarna i området och en synnerligen tråkig människa som verkar vara fullständigt borta från fotbollens scen. Sedan Horst Heldt försvann, så saknas det kunnande i översta toppnoden; ty Bobic har inte hamnat där ännu och hans roll är mera att vara länken mellan ledningen och spelarna och tillbringar massor av tid med Labba dia vid planen. Kvar blir finanschefen Ruf, Dieter Hundt och Erwin Staudt. Det saknas en stark hand som kan vrida om skutan, få fokus på rätt saker, såsom transfers, spelarstrategier och många undrar var alla miljoner tagit vägen som transfers av Gomez och Khedira inbringade. Vidare så saknas det en klar "scouting" och ungdomsstrategi i klubben. Det tas fram mängder av talanger, men laget lyckas inte att bära fram dem till A-laget.
Under året är det en "Mitgliederversammlung" och denna blir naturligtvis glödhet. Det finns rykten som säger att Staudt är trött på att sitta som chef för VfB och kommer att avgå självmant. Om han inte gör det så finns det falanger som kommer att skicka in ett misstroendevotum och bakom ridåerna finns redan två olika grupperingar redo att kliva in.
Första gruppen är Achim Egner och Hansi Müller. Egner är jurist och har suttit i VfB styrelse tidigare och Hansi Müller är en gammal VfB-legendar och Europamästare 1980 bland annat. De vill reformera ledningen, tillsätta en dubbelmonarki med delat ledarskap, där en har hand om ledningen av företaget och en sysslar med sporten. När detta kommer upp till Egner och Müller dock, så svärde sig fria från detta och menar att det är greppat ur luften.
Andra gruppen är Björn Seeman, en 39årig bankdirektör, som sedan navelluddets tid är VfB-fan. Han vill bilda en grupp med Karl Allgöwer och forne VfB-chefen för administration och personal Thomas weyhing och ta över ledningen. han har uttalat sig så i media redan och fansen är splittrade. Just "39årig bankdirektör" ger inte bra vibbar hos fansen. Hundt kan finansväsendet och är ganska träig. Kritiken mot Seemans erfarenhetsnivå finns, men namnet Allgöwer är en våt dröm för många fans. "Wasen-Karle" är en legend i VfBs led och han brukar säga vad han tycker och gå de vägar han behöver göra för att uträtta saker.
Det kommer att blixtra i årets "Midgliederversammlung". No doubt.