An Tage wie diese.... - vinner även VfB matcher med uruselt spel

Motståndarre var "diie Lilien".. Laget som kom från andra divisionen har haft det med märkligt svårt i Bundesliga och 'är "das Schlusslicht" eller "die Laterne", som tysken säger. Torsten Lieberknecht har varit vid rodret ti tre oc lyckats bra med en ganska mager trupp, där Sebastian Polter och backen Gjaskula står för grannlåen. På topp VfB-lånet Liuca Pfeiffer, som  inte heller i Darmstadt får ut det han har i sin talangpåse. VfB startade med Millot på bänken och en dubbelspets- Undav/Guirassy.
Redan efter tio minuter var han tillbaka - Serhou Guirassy. Dubbelchans framför mål och 1-0 på nick.
Men Darmstadt ville annat och kvitterade någon minut senare efter ett vådaskott utanför straffområdet. Domaren hittade dock en hands och målet dömdes bort.
VfB spelade ingen rolig fotboll. Darmstadt kämpar för livet i botten av tabellen och matchen går till historien som en kamp, svett och dåligt spel-match.
Pascal Stenzel visades ut efter två gula i andra halvlek och då släpptes Darmstadt ytterligare in ui matchen, men Fabian Bredlow i mål fick inte mycket att göra då Anton-Ito och Vagnoman stod helt rätt. Istället träffade Jeong-yeong och Millot stolpen varsin gång innan Dahoud kunde göra sitt första mål på en av dessa stolpars returer. 2-0 kändes säkert, men Darmstadt fick liv i matchen med 2-1 i slutskedet. Ett snyggt mål som strök stolpen och gick rakt upp i krysset,
VfB höll dock undan ioch trots en bedrövlig match, så segrar laget.