Lagbanner

Äntligen- Första segern under Labbadia. 3-0 mot Köln

På planen i Stuttgart dök en Soldo upp. 
Zvonimir Soldo är en legendar i VfBs tröja. Över 300 matcher i klubben och i klubben 1996-2006. 2002 fick han barn- Nikola, och när pappa flyttade hem till Kroatien igen så vandrade unge Nikola genom ungdomsleden innan han anslöt till Köln ifjol. Nu fick han chansen från start i Kölns lag när tränare Baumgart fick någon avstängning. En Soldo tillbaka i Stuttgart för att möta ett segerlöst Labbadia- VfB. Den sistnämnde hade gjort två ändringar - Pfeiffer och Zagacou ut - Silas och Mavropanos in. 

Matchen så?
Jo, det var som att alla sjöjungfruer i Neckar sjöng de vackraste sångerna på mycket länge. Det var en symfoni som vandrade in längs den halvfärdiga Mercedes-Benz-Arena. Det var en rapsodi av chanser, av ett energiskt VfB mot ett defensivt och osäkert Köln. Kainz i motståndaröaget hade första chansen, men Bredlow avvärjde. VfB vände snabbt och gjorde mål direkt. Gil Dias - den nye portugisen - samspelade med Genko Haraguchi och vips stod det 1-0. Två nya spelare och 100% utfall. 
VfB höll i taktpinnen. Karazor-Endo på mitten dikterade takten. Endo och Skhiri hos Köln löpte massor, men bäst var nog Haraguchi, som stod rätt, spelade smart och vann mycket dueller. Silas hade en chans och Gil Diuas ytterligare en riktigt bra chans före paus, men 1-0 med övertygelse för VfB.
Andra halvlek fortsatte i samma stämning. VfB gjorde dock 2-0 på en mycket snygg frispark av Borna Sosa. Då verkade det vara klart och det blev klart när Tanguy Coulibaly gjorde 3-0 efter att Enzo  MIllot gjort bra förarbete.

Övertygande seger för VfB.

Magnus Falk2023-02-18 18:15:13
Author

Fler artiklar om Stuttgart