Lagbanner
Antons och Guirassys återkomst till Schwaben kunde varit roligare

Antons och Guirassys återkomst till Schwaben kunde varit roligare

Under sommaren blåste det till i media. 
VfBs kapyten Waldemar Anton och storskytten Serhou Guirassy ryktades iväg. 
Man undrade om det stämde. Varför då? VfB gör sin bästa säsong på år och dag, Hoeness har ett lag med offsiv vilja och framåtanda, hela klubben skriker framgånbg och man skall spela i Champions League.
Men ryktena var sanna och spelarna lämnade för Borussia Dortmund
Hur det hela gick till- vad som sade och hur det sades.. lämnade ont blod hos de rättrogna VfB-fansen. 
När det gällde Guirassy så har han ehentligen aldrig varit helt klar med att VfB var hans slutstation. Han hade ett kontrakt där Dortmund kunde lösa ut honom och det gjorde de. Det kändes som det kunde ha hänt och det gjorde det. Fansen var besvikna, men det fanns en acceptans. 
När det gäller Waldemar Anton?
Helt annorlunda. Anton var klubbens kapten och hade i en intervju med 11 Freunde sagt "Warum sollte ich ständig wechseln, wenn ich mich in einer Stadt oder bei einem Verein wohlfühle? Noch dazu, seit ich Kinder habe. Ich spüre keine Rastlosigkeit.In Hannover und in Stuttgart hatte ich Leute um mich herum, die ich sehr mochte. Ich habe Vertrauen und Ehrlichkeit gespürt. Das war mir immer wichtiger als Statussymbole oder Geld“.
Att då under EM i fotboll i Tyskland göra klart med Dortmund kändes som ett stort hån mot allt vad lojalitet, fans och klubbkänsla.Fansen reagerade under EM i fotboll, då tyska landslaget spelade i Stuttgart och när Dortmund igår besökte VfB så var signalerna från fansen klara. Guirassy togs emot utan busvisslingar. Anton fick en orkan av burop. Från start till slut. Att sedan VfB vann med 5-1 gjorde det inte sämre för fansen. Möjligen för Anton. 
VfB.ledningen brydde sig inte nämnvärt. De tackade av de båda i spelargången innan matchen och Hoeness klappade om sina två spelare innan matchen. VfBs ledning sade "de två spelarna har gjort bra insatser för vår klubb. Om fansen har en annan åsikt, så är det deras val. Vi kan inte påverka det." 

Jag misstänker att detta lägger sig nu. Fansen fick vissla av sig. VfB fick tre poäng. Nu vänder vi blad. 
 

Magnus Falk2024-09-23 13:00:36
Author

Fler artiklar om Stuttgart