Lagbanner

Återstart i Bundesliga

Ibland blir det inte som man tänkt sig. 
Jag hade hoppats - dels för egen del - att kunna ligga på låset och rapportera om VfB som en vinthund, skrälla med att åka till Stuttgart och se en match och verkligen leva som ett riktigt fan. Hur gick det då? Nja, verkligen kom ikapp oc rapporteringen blev bristfällig och det där med resa.. nja det ske sig å det grövsta. 
Ibland blir det inte som man tänkt sig - för VfB heller. Eller kanske ändå."Das verflixte zweite Jahr" kom ikapp VfB som efter en magnifik första säsong efter återkomsten landat på en trivsam åttonde plats nu siktar på att etablera sig någonstans i mitten av tabellen.. men när julledigheten kom så krigar laget om sin överlevnad. 

Orsakerna till denna placering kan man allid analysera och värdera, men om man lyfter fram några enstaka saker..

* Skadorna på nyckelspelare
Redan innan säsongen började gick VfBs anfallsspel fullständigt sönder. Silas Katompa Mvumba var sedan tidigare skadad. Strax innan seriestart försvann Mohamed Sankoh med knäskada, Sasa Kalajdzic med fotskada och nyförvärvet Chris Führich skadade axeln. 

* För många "komplement-spelare i truppen"
VfB har många spelare i laget som tyvärr inte höjt sig tillräckligt under året och tagit ansvar. Man förväntade sig definitivt mer av spelare som Massimo, Klimowicz, al Ghaddioui, Thommy, Coulibaly,Förster, Karazor och Klement. 

* Bristen på rutin
Det är godhjärtat av Mislintat och Matarazzo att satsa på ungdomen, men när det blåste som kallast under hösten så hade det varit bra med några rutinerade namn som visat vägen. Förvisso finns Kempf, Didavi och Anton i laget som varit med ett tag, men sedan är det väldigt tomt på Bundesliga-rutin. Många kritiska röster hördes kring faktumet att Gonzalo Castro fick lämna efter förra säsongen. 

Nu vänder dock säsongen och skall man vara positiv så kan man konstatera att mycket ungt finns att tillgå. Bara under denna säsong har VfB låtit Millot, Tbibi, Marmousch, Beyaz, Ito, Nartey, Mola och Faghir debutera i Bundesliga. Alla dessa är ungtuppar med bra framtid. Mot slutet av säsongen kom också Silas och Sasa Kalajdzic tillbaka till truppen och när säsongen nu återstartar så tar Matarazzo tag med en fräsch trupp, redo för bättre placeringar.

Magnus Falk2022-01-04 18:23:01
Author

Fler artiklar om Stuttgart