Lagbanner
Borna Sosa vill spela för Tyskland

Borna Sosa vill spela för Tyskland

Det tog ett tag för Borna Sosa att etablera sig i Bundesliga. Den långhårige kroaten med pannband hade det svårt med tempo, farten,närkampsspelet och att få agera mer defensivt än offensivt. En stor talang i Kroatien och hett eftertraktad, ,men hamnade i VfB och verkade vilse. 
Han lånades ut till Spanien, växte till sig och när han väl återkom så har han snabbt etablerat sig som en av Bundesligas bästa vänsterbackar. Begåvad med en bra inäggsfot och alltid spelbar, så har han hittat straffområdet många gånger och med fördel Sasa Kalajdzic. 
Nu verkar han dock att vilja spela för Tyskland. Han har nämligen tagit det tyska medborgarskapet. Hur är det möjligt?  Jo, gossens mor är född i Berlin, hans mormor/morfar har haft en isoleringsindustri i Ulm och han har tillbringat många timmar i dessa områden. 
Ett problem är att han har spelat U21-landskamper(officiella sådana) för Kroatien och det brukar innebära att han är låst. 
Men intresset från Tyskland finns där sedan tidigare och en ny spelare som möjligen blir nationaliserad. Det har varit ett gäng sådana i Tyskland genom åren - Asamoah, Cacau, Neuville, Paolo Rink och även gamle Rainer Bonhof(som bytte från holländsk nationalitet till tysk när han var junior). Även Sean Dundee från Sydafrika bytte till Tyskland när han slog igenom, men han gjorde aldrig en riktig landskamp. 

Magnus Falk2021-05-10 11:09:21
Author

Fler artiklar om Stuttgart