CL: Real var för starka

En stark Commando Cannstatt hade rullat ned till Madrid. Det var rött och vitt som dominerade ljudnivån på Santiago Bernabeu, där marängfärgade fans förvisso försökte skapa en del stämning, men det var inte förrän när målen kom som publiken hördes.

Naturligtvis skulle Real Madrid vinna denna match, men VfB satte hårt mot hårt från start och var det bättre laget första 20 minuterna. De stötte högt, vann mittfältet där Karazor var lysande, Führich och Leweling på spelhumör och med en Vagnoman som matade med inlägg. Real Madrid såg skakiga ut. Stiller och Leweling brände friläge och Undav träffade ribban.
Sedan kom maskinen igång. Omställningarna var snabbare. Rodrygo, Vini Jr och Mbappé var ett stadigt hot och Nübel, tillsammans med Rouault och Chabot hade det jobbigt. Dert studsade bollar mot mål, skotten ick dock utanför eller var för långa. Sista 20 minuter var det ett klart övertag för de vita marängerna men de lyckades inte ta sig igenom Vfbs försvarsmur.

Sedan tog det 30 sekunder in i andra halvleken, så hade Mittelstädt missat en brytning på en finurlig boll från Tchouameni och Rodrygo kom helt fri på kanten. Han väntade in Mbappé,passning och 1-0.
Nu gick hemmalaget på knock. En 2-0 skulle stänga matchen och Vini Jr hade ett skott i ribban.
Övertaget var totalt, men VfB lyfte sig, Flyttade upp spelet när Real Madrid inte kunde avgöra och efter en hörna nickade Undav in en kvittering och det var nästan dödstyst bland de vita hemmafansen.
VfB hade sedan bud på fler mål. Lewelings sskott togs av Courtois båda gångerna.

Men  2-1 kom. Rüdiger på hörna efter att Nübel inte alls kommit rätt i luftspelet och när VfB skickar upp allt för en kvittering kontrar Endrick in 3-1 med ett skott som nog Nübel också borde tagit.

På det stora hela dock, en rättvis seger. VfB åker dock hem med stolthet och med visshet att man kommer att plocka en hel del pinnar i Champions League. De stod upp bra mot Real Madrid denna dag.