Lagbanner
Claus Vogt bortröstad som VfB-President

Claus Vogt bortröstad som VfB-President

Att vara klubbchef i Schwaben måste vara bland det jobbigaste som finns. Ok, Bayern München med alla krav, yttre påverkan och inre påvar är förmodligen ett steg värre, men Schwaben med dess kritik, dess konsensus, dess önskan att inte stiga ur "mellanmjölks-landet" och att inte visa sig mer än andra- det är svårt i en delstat där företag som Porsche, Mercedes, Bosch och andra regerar och är väldigt mäktiga. 
Igår var det bolagsstämma i VfB. Inför fulla hus så togs en del intressanta beslut och det som framför allt stack ut var det faktum att medlemmarna röstade bort Claus Vogt som ledare för klubben. 
Han tog över 2019 efter en fullkomligt kaotisk tid under Wolfgang Dietrich som VD. Vogt kommer från den lokala industrin och har inte haft en lätt resa under dessa fem år. Han har dock gjort en hel del saker av klart värde- såsom hantering av Corona-krisen och att ha bidragit till att vända VfBs siffror till plus. Men VfB-fansen bryr sig inte massor om detta utan tycker att Vogt har saknat transparens i sina beslut och har smusslat för mycket vid sidan av. Hans strid med Hitzlsperger om chefsskapet i klubben skadade ryktet ordentligt och när han nästan självsvådligt lyfte in Porsche som stor del i klubbens investeringar så gillade inte fansen det alls. Lägg sedan till diskussionen om hur man använda eller kringgick data-lagarna för att få ut information till VfBs medlemmar på ett osakligt vis och måttet var rågat för fansen. 
De tog beslutet att rösta bort honom från presidentspositionen och han avgick direkt. Han tog med sig vice-VD Rainer Adrion och parallellt tillsattes en valkommittée med lite nya personer som skall hitta en ny VD. 

Det händer stadigt saker i VfBs ledning. 

Magnus Falk2024-07-29 10:14:53
Author

Fler artiklar om Stuttgart