Lagbanner

Der Test-Kracher in BaWü : VfB - Barcelona

VfB Stuttgart återvände från ett bra genomfört träningsläger i Österrike. Avslutande seger mot Arminia Bielefeld i en 120-minuters-match gav VfB och Matarazzo en mängd möjligheter att testa sina spelare. Flera spelare stack ut under lägret, men mest intressant var nog ändo Momo Sankoh, den 18årige junioren från Holland, som går från klarhet till klarhet och definitivt kommer att vara med i diskussionen om platserna runt Ssas Kalajdzic och Silas Katumpa Mvumba på topp. 
Nu kommer det som hela södra Tyskland vämtat på. I alla fall i Baden-Württemberg där marknadsföringen bubblat och skakat de senaste veckorna. Mäktiga FC Barcelona på besök i staden. Blaugrana tränar för fullt i södra delen av landet och det är ett mästarstycke att få dem till staden. Messi är naturligtvis inte med då han firar av sin Copa America annorstädes, men Barcelona kommer med många av sina stora spelare till staden. Kun Agúero, Griezmann, Busquets, Dest, de Jong och Depay har synts på träningslägren. 
VfB har Führich och Momo Cissé skadade och tyvärr har Sasa Kalajdzic Covid-19, men i övrigt känns VfB redo för spelet. 
Matchen är i kväll och man kan se på den på olika kanaler. Själv ser jag den nog i efterhand, men det är en av de större begivenheterna i ett varmt och fuktigt Baden-Württemberg denna juli och VfB-fansen lär gå man/kvinna-ur-huse för att se matchen. 
Der Test-Spiel Kracher är på gång. Blir kul att följa. 

Magnus Falk2021-07-31 10:03:23
Author

Fler artiklar om Stuttgart