Lagbanner

DFB-Pokal : Inför Preussen Münster - VfB

DFB-Pokals första omgång skall avslutas. Sist ut är ligavinnaren och ligatvåan, som skall spela sina bortamatcher. VfB Stuttgarts förra cupsäsong var en historisk resa, då man nästan slog ut Bayer Leverkusen. Ett mål i slutet förseglade ödet och VfB slogs ut i kvartsfinalen. 
Efter 1-3 mot Freiburg i ligastarten skall VfB starta årets segertåg och då åker man till det historiska laget och staden Münster för att möta Preussen Münster. 
Motståndet är en riktig klassiker och med ett enastående namn. Laget grundades 1904 och var 1926 det första laget med en "live-kommentator" vid mikrofon på arenan. Under 50-talet gick de till historien som det första lag i Tyskland, som betalade löner till sina spelare. De kallades för  100000-Marke-Mannschaft, efter att en sponsor betalade spelarna och man tog laget ända till mästerskapsfinal i Tyskland. 1963 spelade laget i Bundesliga och stod för den första utsålda matchen i Bundesliga. Så, det är klassisk mark och vill man vara ännu mera klassisk, så noteras att Alphaville kom från staden. 

Om lagen
Preussen Münster
Laget gick upp i Zweite Bundesliga inför året och har inlett skakigt med en pinne på tre matcher. Senast blev det 0-1 mot Kaiserslautern. Inför året har man värvat sparsamt med holländske Jorrit Hendrix- från Australiens liga- som möjligt främsta namn. Annars har det mest varit låne-spelare och spelare som kommit då de släppts från andra lag. Så lagets styrka är ifrågasatt och tränaren Hildemann kommer att få kämpa med laget i år. En snabb titt på laget gör att man upptäcker Luca Bazzolli, som var i VfBs A-trupp och på bänken till Bundesliga vid något tillfälle. Längst fram skall Joel Grodowski, András Nehmeth och Etienne Amenyido står för målskyttet och imål finns den i Bayern München utbildade 21-årige Johannes Schenk, som är en habil keeper med bra luftspel. 

Ett möjligt lag
Schenk - D. Schad, Paetow, Frenkert, Kirkeskov - Mees, Bazzoli, Preißinger, M. Lorenz - Grodowski, Amenyido

VfB Stuttgart
kan möjligen bli så att Hoeness låter en och annan spelare som startade senast vila. Men mittbacksproblemet fortsätter och inför matchen har Hoeness meddelat att Anrie Chase startar. Mittelstädt och Rieder känns som möjluga startspelare denna gång. Undav bänkas p g a stt han inte riktigt är i gång ännu, så Demirovic på topp?Jja, den sistnämnde gjorde påpassligt mål och var den bättre under matchen. Undav behöver dock matchpraxis. Svårt val. 
Man ett  förslag nedan. 

Nübel - Keitel, Chase, Chabot - Karazor, Stiller - Mittelstädt, Millot - Rieder, Führich - Demirovic

Magnus Falk2024-08-26 19:04:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart