Lagbanner
DFB-Pokal: VfB steht in Halb-finale

DFB-Pokal: VfB steht in Halb-finale

"Club" har mycket fans. 
På Max Morlock-Stadion- döpt efter den gamle storstjärnan i klubben- så firades hemmalaget fram med pukor, trummor, pyro och flaggor. VfBs fans hördes ocksp- framför allt när Hoeness gäng sprang in på planen och man blev lite förvånad när laget ställde upp sig, men ändå rätt glad då Hoeness valde "wingback"-lösningen med Vagnoman och Borna Sosa på kanterna med Ito-Mavropanos-Anton framför Bredlow. Mest uppseendeväckande var dock 195cm Luca Pfeiffer på topp. Han har inte gjort många glada i klubben sedan han kom för att vara någon form av Kalajdzic-alter ego. 
Nürnberg kom ungefär som väntat med straffhjälten Vindahl i mål och med rutin i form av Geis, Jannik Horn och Christoph Schindler. 

Matchen inleddes med starkt tryck från gossarna från Franken. Matchen gick igång innan kvällen hade satt sig i det vackra Franken och medan himlen mörknade så anföll "Club" mot ett passivt Stuttgart, märkt av ny tränare och uppståndelser. De stoppade dock sig själva då Hübner stod ivägen för ett skott, som definivt hade berett Bredlow svårigheter. 
VfB hade svårt att utnyttja sina kontringsstarka ytterbackar och det var extremt lamt framför mål. Pfeiffer må vara lång och kraftig, men han skrämmer ite slag på en förskoleklass. Någon hörna från Borna Sosa, ett inlägg från densamme som Vagnoman prices missade. Annars var det rätt håglöst, idéfattigt och taktiskt felkomponerat. 

Andra halvleken gav VfB bättre möjligheter. Anton nådde högst på en hörna, men nivckade över. Pfeiffer fick ett friläge- men var i offside och fick bytas ut mot Serhou Guirassy, som kom in med större fart, kraft och energi. Denne tvingade Vindahl till tcå räddningar och långsamt såg det ut som att VfB faktiskt kunde visa att de var ett nummer större.
Minsann. Ito hittade inhopparen Enzo Millot, som helt ren med Vindahl i målet gör 1-0 till VfB. 
Det var Millots första mål för klubben och varför inte inleda målskyttet med att skicka VfB till semifinalen i DFB-Pokal? Enzo Millot från Lucé utanför Paris blir VfBs osannolika hjälte denna dag och första semifinalen sedan 2013. 

Bra start för Hoeness, som dock knappast kan vara nöjd med hur laget spelade i första halvlek. Intressant är dock uppställningen som borde passa VfBs trupp framöver. 

Magnus Falk2023-04-06 10:13:45
Author

Fler artiklar om Stuttgart