Lagbanner
En olycka kommer sällan ensam: Silas långtidsskadad

En olycka kommer sällan ensam: Silas långtidsskadad

VfB slickar de djupa bayerska såren. Münchens klinga högg djupa sår i den schwäbiska folksjälen och som fan så satt man sina 150 mil norröver och skämdes som en hund. Alphonso Davies får rött efter en kvart och der Rekordmeister skövlar Stuttgart och gör 4-0 på en halvtimme. Jag är fortfarande förvirrad, behöver sondmatas, kramas hårt och virka grytlappar med goda vänner. 
Nu kommer vi ju igen. Starka snabba Schwaber skridar snabbt. Tyvärr gäller det inte kongolesiske yrvädret Silas Wamangituka. I matchen mot Bayern så haltade han av planen efter tjugotalet minuter och efter en undersökning så konstateras en korsbandskada och det är väldigt orsäkert när han återkommer. En närmare och djupare undersökning kommer under veckan, men helt klart är nog att det tar några veckor innan han är åter i full fart och har VfB otur så är det längre än så. 
Som tur är så är det landskampsuppehåll och inga matcher, så det blev en vila ändå. 
En liten gnutta tur i olyckan är ju att den andre snabbe forwarden Nico Gonzales är åter och trots att denne trivs bäst centralt kanske han kan flyttas ut till höger och skapa en spänning. 

Magnus Falk2021-03-22 09:24:20
Author

Fler artiklar om Stuttgart