Ett besviket kryss för die Schwaben mot Mainz

Fullt ös i Stuttgart.
Karavanen gick från Bad Cannstatt med tusentals fans. Pyroteknik, flaggor, sång och en enda lång rödvit marsch mot stadion. Hemmamatch mot Mainz. Årets första och nu skulle tre poäng firas.
Det var naturligtvis upplagt och det började bra.
I en snygg uppspelsfas så hittades Millot centralt och denne lade enkelt in 1-0 bakom Zentner i målet. VfB var överlägset inledningsvis, skapade massor och när Jamie Leweling gjorde 2-0 efter tjugo minuter så kändes det riktigt bra. Ljudkulissen enorm, solen sken och det såg ut att rulla in tre poäng.
Men domaren ville annorlunda. Strax före paus hittade han en straff för Mainz. Reprisbilderna visar väl klart att det inte var straff,. men Burkhardt reducerade och lagom in i andra halvlek kvitterade Mainz efter att VBs försvarssspel inte sett helt ok ut.
Det gick mot oavgjort, men två mål till skulle komma. Schweizaren Rieder drog en frispark i stolpen, in på keeperns rygg och 3-2 strax före slutsignalen.
Men naturligtvis så sprang Leitsch in med 3-3 bara sekunderna före slutsignal.
"Wir sahen doof aus", sade Hoeness och man håller med.
Tre tävlingsmatcher hittills och en oavgjord.