Lagbanner
Falk intervjuar Falk om matchen

Falk intervjuar Falk om matchen

Man får ta det onda med det goda. Jag är lyckligt lottad med en fantastisk familj. Sambo och tre välartade, välsorterade och mysiga barn som glädjer mig alla dagar i veckan. Som dedikerad Arsenal-supporter så föddes alla barn rakt in i den kungligt rödvita linjen. Alla fick Arsenalpyjamas, handdukar, tröjor och jag har varit på match med min äldste son- två gånger i London ; och mina yngsta två - en gång i London och en gång i Los Angeles. Vi har också gått på rundturer på Emirates Stadium. Så livet på en pinne naturligtvis.Så långt allt gott och vi rider in i skymningen med en vit springare. När det gäller tysk fotboll så börjar den vita springaren stegra sig. Mina två yngsta har inga större kval om tysk fotboll. Min dotter inget intresse alls, min minste pöjk är nog mer intresserad av Dortmund och Bayern och följer spelarna snarare än lag. Så har vi då den äldste. En kvisling, som gamle Vidkun nog hade tagit till sig. Trots mina utflykter till Stuttgart, trots mina berättelser om fagra berg, studentflak, ivrigt spelade av CRO, Fanta4 och PUR, så väljer Axel Falk - Eintracht Frankfurt. Det gick fel någonstans och möjligen kommer han att upptäcka att det var fel när han öppnar testamentet någon gång i framtiden. "Jaha, de andra två fick dela på Chalet i St Moritz, jag fick en påse Winegum." Men livet tar sina vägar och jag är nog i någon mån själv skuld till det då jag introducerade honom för en god vän till mig boende i Frankfurt och denne fick uppleva Frankfurt och Eintracht Frankfurt på ett sätt som jag inte kan eller vet. Men nu är det match mellan våra båda lag och på knastriga telefonlurar då han tillbringar sina dagar med näsan i politisk vetenskap i Uppsala och jag hemmajobbar, så sammanfattar vi läget inför morgondagens match.  

Om Frankfurt
En fantastisk härlig stad med sina vandringar, sin gamla stad, växlingen mellan det rika bankerna, höga husen och det gemytliga äldre delarna kring Römer och gamla staden. Sedan den väldiga Taunus utanför med sina berg, skogar, dalar, kurorter, Main med sin trafik, stora båtar, sköna små restauranger längs strandpromenaden.Jag gillar själva sammansättningen av staden. Att gå från innerstan ut till arenan ger massor. man passerar konsulat och knallar på stora alléer och här och där kan man sätta sig ned och ta en Äbbelwoi, ein Frankfurter eller bärs. 

Om Eintracht Frankfurt
Jag har sett varje match i år. Vad kan man annars göra,, å jo jag har sett Arsenal också, så lugn och fin.. Det har sett bra ut, men man ligger nog väl högt just nu. En fjärdeplats är bra betalt. Har ju inte sett dem på ett tag men så fort det släpper så skall jag ned. Jag stod ju läktaren en gång och fick skaka hand med legendariske Charley Körbel. Tänk dig. Charley Körbel. Det är väl som att skaka tass med Guido Buchwald ungefär. Stort. Har fortfarande inte tvättat mig... 

Varför det?
Jo, laget har möjligen överpresterat, vunnit de matcher man skall vinna och fått med sig poäng i en del av de viktiga matcherna. Men laget har malt på och ställt om i rätt ögonblick och tagit de poäng de skall ta.

Men laget ser ju ändå rätt habilt ut och slåss i toppen under flertalet år..
Så är det och det är kul att se hur kontinuitet och långsiktig satsning belönas. Mycket hänger ihop med hur klubben har fokuserat på sin ekonomi och värvningsstrategi. Sällan lägger man ut väldiga summor på spelare utan siktar på talanger eller på spelare som är under radarn som man kan bygga på. Titta på spelarna Djibril Sow, Evan Ndicka och Tuta, som alla hämtades som relativt unga och har fått växa i laget. Erik Durm har de återuppväckt från en karriär som stannat av exempelvis och Filip Kostic behövde en Luca Jovic som hjärtstartare. Nu har de också en serb i Wolfsberger AC i Joveljic, Makanda från Zambia och unge turken Akman på väg in till nästa år. Långsiktigt byggande. 

Hur har året sett ut?
Det handlar om det ovanstående. Pusslet har kopplats ihop samtidigt som Hütter ställt om spelstilen till 3-4-2-1, så att Silva fått mer stöd bakifrån. Samtidigt har just Ndicka, Sow och Tuta utvecklats massor. Sedan har det vart en bra stabilitet med Kevin Trapp, japanen Hasebe tillsammans med just Sow centralt, samtidigt som Durm/Kostic hittat Silva på topp.

Hur blir det med Bobic då?
Ja, jag misstänker att han lämnar klubben, Svårt att se varför, men jag misstänker att familjen lockar och att han vill ha en ny utmaning. Han har ju fått Frankfurt till en bra nivå och nu måste någon få upp den gamla damen ur diket. Men Christoph Spycher- en gammal högerbck i klubben- verkar ansluta från Young Boys. Det är positivt. 

Match imorgon.
Jo, Frankfurt är ju obesegrade hemma. Kampen utspelas på mittfältet. Sow-Hasebe mot Endo-Mangala är spännande., Silas på kanten mot Tuta blir en härlig eskapad också. Men Frankfurt förlorar ju inte i en rätt intressant och målrik match så 2-1 till hemmalaget.

Jag lämnar min son där. I Uppsala och i förvirrad förälskelse i ett lag från Frankfurt. Man kan inte lyckas med alla övertalningar och förledelser, men han är rätt ok ändå.. :-) . 



 

Magnus Falk2021-03-05 15:05:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart