Lagbanner

Falk sammanfattar säsongen: Forwards

Längst fram kommer det roliga, så naturligtvis sparas det bästa till sist. 
Anfallsspelet i årets VfB har varit mycket mer intensivt,snabbt och fantasifullt än på mycket länge. Mario Gomez valde att lägga karriären på is och gick i pension och det fanns en och annan förhoppning på de snabba Wamangituka och Gonzales som tillsammans med den väldigt oprävade Kalajdzic kanske skulle kunna skapa något. Men som de gjorde det. Kalajdzic 16 mål, Wamangituka mål och Nicolas Gonzales- som trots att han var borta en stor del av säsongen -gjorde sex mål., Fullständig succé och den stora frågan är om VfB får behålla dessa unga forwards. 

Silas Wamangituka 2
Konglesen är pilsnabb, initiativrik, målfarlih och står på många företags listor, Med 11mål på kort tid och inblandat i nästan femtio målcnagser under de knappa 25 matcherna han spelade. Tyvärr tappar han fortfarande bollarna lite för ofta och hans passningsspel kan bli bättre. Men han är sevärd och VfB får jobba för att behålla honom ett längre tag. En av ligans snabbaste spelare. Enligt www.bundesliga.com är han topp-15 i ligan med sin snabbhet och bland forwards ligger han bland topp fem. 

Nicolas Gonzales 2,5
Skadad under lång tid under året, men med "Nico" får man alltid en bra och stark insats. Likt Wamangituka, en vindsnabb spelare. Ungefär lika snabb, men tyvärr med en spelstil som gör att han ger sig in i närkamper, fläker sig och får en hel del stryk. Han gjorde mål för argentnska landslaget på ett liknande uppoffrande sätt. Nästa år är han åter på planen och det känns som ett nyförvärv. En stark forward som också är bra i luften, kan taktiken och det känns som en frisk "Nico" lätt borde kunna göra 12-15 mål i Bundesliga. 

Hamadi al Ghaddioui 4,5
En joker, som också tyvärr varit skadad i år. Han anslöt från Jahn Regensburg till Zweite Bundesliga-séjouren och gjorde en handfull mål. Under året har han fått backa tillbaka till en reservplats och joker-position. En stor och stark forward som påminner om Nico Gonzales, men som inte riktigt är lika snabb och har ibland svårt att komma till avslut. Blir som en targetspelare, men saknar snabbhet och de första stegen. Det finns en plats för honom nästa år också, men det blir nog återigen bänken. 6-7 matcher i år kan inte vara toppen. 

Sasa Kalajdzic 1,5
När säsongen 2016 slutade, så spelade den då 19årige Sasa Kalajdzic i SR Donaufeld i den fjärde österrikiska divisionen. En lång kroat-österrikisk yngling som gjorde vad han kunde för att ta sig framåt i fotbollslivet. han hämtades till Admira Wacker i högsta ligan, började växa till sig fysiskt, använda spelintelligens och kunde senare värvas av VfB Stuttgart, där han upplevde glädje och sedan helvete med en korsbandsakada innan han i slutet av förra säsongen fick spela de avslutande sex matcherna. Säsongen 20/21 var en nystart och som han tog sig an det. 16 mål och sju målgivande passningar. Detta på endast 23 stycken starter i ligan, då Matarazzo ibland av taktiska skäl inte valde att starta honom. Men den 202cm långe Kalajdzic har visat vägen med ett väldigt bra huvudspel och aktivt spel i och strax utanför straffområdet. Om man ser på statistiken så kan man se hur han steg-för-steg utvecklats. Passningsstatistiken ökar, vunna luftdueller och skapade målchanser har stadigt ökat. Han gjorde mål i åtta matcher i rad och när man ser på statistiken så är det 8 mål med huvudet, fem med högerfoten, och tre med vänsterfoten. Fortfarande behöver han öka på sin fysiska status och taktiska förmåga i straffområdet. Blir han kvar? Återstår att se. 

Mateo Klimowicz 4
Den argentinske ynglingen togs med i det tyska ungdomslandslaget till U21-slutspelet. Han har under året matchats en hel del. 25-talet matcher, 1 mål och 2 målgivande passningar. Inget överdrivet positivt resultat, men gossen är en hårt arbetande släpande forward som har en bra styrka, är snabb och explosiv men faller alltför ofta ur spelet och blir en s.k "mitläufer". Han måste till nästa säsong kliva in mer i spelet, ta för sig mer och ta plats. 

Det var den säsongen det. 

Magnus Falk2021-06-02 16:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart