Lagbanner
Mercedes Benz Arena, 2023-12-02 18:30

Stuttgart - Werder Bremen

Festen fortsätter i Stuttgart: Match mot Werder Bremen

Festen fortsätter i Stuttgart: Match mot Werder Bremen

Om tre veckor skall jag göra ett snabbstopp i staden Bremen. 
Att landa på deras flygplats och välkomnas avden gröna texten "WERDER BREMEN" är riktigt uppmuntrande och just staden Bremen är en stad jag håller nära mitt hjärta. En underbar stad med bultande centrum kring Weser och gamla staden Schnoor. 
Men just idag så tar sig stadns lag Werder Bremen till Stuttgart för lagens 109e möte i historien. VfB har 38 segrar hittills och har en litet förstprång och inför matchen ligger VfB trea och Werder Bremen 12a. Två lag som båda överraskat positivt under året. VfB hängde löst med kvalspel som följd under våren medan Werder Bremen klev upp från Zweite. Fortfarande har inte motståndarna vunnit på bortaplan i år medan VfB har haft en bra hemmaborg där endast Hoffenheim vunnit. 
Ole Werner heter Bremens tränare som flörespråkar ett tätt, intensivt spel med mycket fysik.. Jämfört med VfB så har man dubbelt så många gula kort och rätt mycket mer avblåsningar för fult spel. 

Om man tittar på lagen så?
VfB saknar Ito, men har fått tillaka Vagnoman och har även Mittelstädt med gryende form. En fråga är om man ju vågar spelar Undav och Guirassy samtidigt? Intressant med en trio inkluderat Führich på topp. Det sätter skräck i ett motståndarförsvar. En gissning nedan. 

Nübel - Vagnoman, Anton, Zagadou, Mittelstädt - Karazor - Millot, Stiller - Undav, Führich - Guirassy

Weder Bremen saknar viktige Pieper, men verkar få tillbaka Naby Keita. Om han sedan spelar från start eller ej återstår att se.. 
Duksch, Bittencourt och Borré skall stå för offensiven och de brukar gilla VfB. 
Laget. 

Zetterer - Veljkovic, Friedl, A. Jung - Weiser, Stage, Deman - Schmid, Bittencourt - Borré, Ducksch

Match ikväll. 

Magnus Falk2023-12-02 07:43:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart