Lagbanner

Förlust mot Freiburg

Det tog 84 sekunder och Ermedin Demirovc hade skjutit in det snabbaste målet i VfBs historia i en öppningsmatch. 
En hörna och Führich spelade in bollen, som Günter försökte få undan men Demirovic gjorde en konstspark och den letade sig in bakom Florian Múller. Vilken start för VfB. Enastående och nu var det ju vara att lägga i en växel till och köra över Freiburg. Rida på¨vågern från ifjol och rulla hemåy över Schwarzwald med tre pinnar.
Freibirg ville dock annat. I den vansinniga hettan i Breisgau, så började hemmalaget hitta ytor mellan försvar och mittfältet hos VfB och man kom runt på kanterna- Hoeness hade på grund av mittbackarnas skada fått spela Stiler som mittbavk och sätta ned Millot centralt. Det skulle visa sig vara en mindre bra lösning. Kvcitteringen av Kübler kom från en lucka i mittfältet där VfB inte räknat in vem de skulle markera. 1-1.
Hemmalaget var ivrigare, aggressivare, snabbare och VfB tappade positioner hela tiden. 2-1 kom i andra halvlerken då Grifo lurade upp Stenzel ovh sedermera kom bollen in till Doan som på ett märkligt sätt fick in bollen via benen på Chabot och Nübel. 
Hoeness reagerade med offensivkraft. Diehl och Mittelstädt kom in och VfB fick tag på bollen mer och mer, men chanserna uteblev. Istället utnyttjade Freiburg en hörna och Kübler nickade in 3-1 och ridå. 
Mot slutet debuterade Anrie Chase för VfB- En mycket habil insats på backpositioinen och en möjlighet för nästa match. 

VfB förlorar, men vi vänder blad och fortsätter. 

Magnus Falk2024-08-25 21:36:35
Author

Fler artiklar om Stuttgart