Lagbanner

Förlust mot Freiburg efter tveksamma VAR-beslut

"Am Ende zählen die sportlichen Ergebnisse." sade Alexander Wehrle när han lät Btuno Labbadia ta över laget efter Michi Wimmer. Naturligtvis skall vi räkna ned säsongen, men fem matcher och två poäng är inget bra facit för den gamle skyttekungen och man börjar titta lite konstigt på hans uppställningar.
Mot Freiburg fick Fabian Bredlow starta istället för Flo Müller som hade varit magsjuk. Det kan hända; men att ställa över Mavropanos, in med Zagadou, flytta över vänsterfotade Ito till en högerplats i mittförsvaret och fortfarande låta Waldemar Anton gå till höger... jag undrar vilka taktiska finesser det ger. Zagadou var tillbaka i laget och fick 90 minuter direkt. 

Freiburg fick en flygande start med Sallai som kom fri med Bredlow, som dock klarade av det. Sedan tog VfB över och hade bra kontroll över första halvlek. Bra rull på bollen, men väldigt ofta vänsterkanten dör Borna Sosa och Chris Führich underhöll. Den sistnämnde fick i 25e minuten på en riktig rackarfökare som sänkte sig in i krysset bakom Flekken och Führichs fjärde mål denna säsong. Hos publiken vajade VfBs Baden-Württemberg-fanor, medan Freiburgs flaggor var mer stillsamma.
VfB gick till ledning med ett spelövertag och det kändes säkert men inte kassaskåpssäkert. 
Sedan fanns ju VAR, som skulle spöka ordentligt i andra halvlek. 
Först kommer Grigoritsch in i straffområdet med Zagadou som tacklar. Men träffar han verkligen? Grigoritsch faller och domaren blåser för straff. Kollar en VAR-vinkel- bakifrån och då ser det ut som en klockren straff. Mål av Vincent Grifo och kvitterat. 
Strax efter är det en liknande scen då japanen Doan går omkull efter tackling av Zagadou. Ny straff och mål av Grifo. 

Förlust mot Freiburg och efter Herthas seger är VfB nu under strecket. Drtta blir ett drama. 
 

Magnus Falk2023-02-12 20:39:31
Author

Fler artiklar om Stuttgart