Lagbanner
Glödheta Schwaber

Glödheta Schwaber

Sol, vind och vatten och sköna vindar.
Det blåser en framskridande positivism i Stuttgart. Rund Schlossplatz och runt Bad Cannstatt, så nynnas det på glada cantater från fjärran tider. Två raka segrar, tre spelare som landade i veckans lag i Kicker och det unga Schwaben börjar få blickar på sig. Jag skrev för några veckor sedan om ungdomarna som kommer bakom dagens VfB. Det finns i Egloff, Mack, Sankoh och allt vad de heter. Några har fått speltid och några är med och tränar; samtidigt vimlar det av 20-23-åringar i laget som skapar rubriker. Det finns också en risk att laget nu börjar bli för intressant för utomstående och i en värld där pengar styr, budgets är snåla, Covid-19 har lagt sitt dunkla och tunga täcke, så måste lagen sätta ekonomin främst. 
Sven Mislintat, VfBs Sportchef, ser på truppen och inser att det kommer att uppstå lägen framöver där han måste släppa ned garden rejält. Redan nu så ryktas österrikaren sasa Kalajdzic iväg till exempelvis RB Leipzig; målvakten Gregor Kobel- som har ett av de bästa genomsnittet av alla målvakter i Bundesliga enligt Kicker - ryktas till Dortmund, FC Bayern har visat intresse för Borna Sosa och när man ser den statistik som Orel Mangala visar upp när det gäller genomförda dribblingar och bollvinster centralt, så kommer snart friarna att stå på rad. Silas Wamangituka har det än så länge varit tyst om, men Arsenal i London har sina ögon på denne juvel och man har fiskat i Schwaben förut och hittade då Serge Gnabry
Det kan tyckas vara angenäma pengar som kan strömma in till klubben. Vad jag förstår så har ingen av dessa en klausul i avtalet med en fast övergångssgumma, så här kan Mislintat,Hitzlsperger och de andra spela ett bra spel, men som Mislintat själv säger i Stuttgarter Nachrichten "kommer någon från top16 i Europa,. så kommer vi få det svårt att stå emot". 
Friska vindar i sydväst helt enkelt. 

Magnus Falk2021-03-04 09:22:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart