Though nothing will drive them away
We can be Heroes, just for one dayH
We can be us, just for one day
"

Det var länge sedan jag kände att jag kunde använda denna text av David Bowie för ett VfB-referat. Nu blev det så. 3-3 mot Borussia Dortmund är en match skriven för en för en film att skapa ett hjälteepos av. Det är något för gamla tyecknare som Georg Buchner eller Thomas Mann att skriva om. 3-3 mot Borussia Dortmund går till historien. En pinne till VfB och en viktig sådan.

Inför matchen hade VfB nödgats att göra en ändring från sin utrsprungliga plan, då Hiroki Ito ersattes av DanAxel Zagadou, som fick kliva in på planen mot sitt förra lag. Han klev in centralt i backlinjen och skickade ut Anton till vänster för att stödja Borna Sosa. BVB drog ned Emre Can som mittback då Nicklas Süle saknades.

Matchen
Bortalaget började i ett högt tempo och skapade ett par tre chanser direkt som fick Fabian Bredlow att jobba- Haller och Brandt hade bra chanser, men VfB verkade reda ut problemet då det small ur ingenting. Malen fick en passning på kanten, in med bollen och precis före Zagadou dök Haller upp och gjorde 1-0. Strax efter kom 2-0 genom Malen som vid en tilltrasslad situation i straffområdet petade in bollen. Nattsvart?
Ja, nästan. Men strax efter blev det inte bara nattsvart utan helt mörkt. Inom fem minuter drog Mavropanos på sig två gula och VfB var i underläge - inte bara målmässigt utan nu även på planen. Med en timme kvar.
Andra halvlek så. Vi kan kalla den Coulibalys halvlek.
Från Dortmunds sida så klev Hummels av och ersattes av fransosen Soumaila Coulibaly med begränsad tid i Bundesliga. Inledningsvis var det bara BVB som med Reus och Bellingham prickade virket. Sedan gjorde VfB mål genom Guirassy, men det dömdes bort. Väldigt tveksamt, men så blev det.
Men VfB lyfte sig från det svåra läget. VfBs inhoppare Tanguy Coulibaly fick tid i straffområdet och hans skott styrdes in bakom Kobel i mål. Reducering och VfB andades morgonluft igen. Det stora nattsvarta hålet hade hittat en öppning.
Å minsann. 2-2 kom också. Efter en hörna fick Joshua Vagnoman bollen framför fötterna och han tryckte upp den i taket. 2-2 med fem minuter kvar. Vansinne i Stuttgart.
Vi når stopp-tid. Sex minuter extra. Publiken tuggar på naglar, tjoar och hoppas.
Då händer det. Katastrofen är ett faktum. Ur ingenting får Gio Reyna bollen och trycker in 3-2 till biortalaget. Med tre minuter in på extratiden. Vansinnet fortsätter i VfB.
Är det över nu?
Men det är ju inte det- Det är inte över för VfB för strax kommer Soumaila Coulibalys stund-.
Via Anton går bollen ut till Vagnoman på högerkanten. Han lyfter in bollen mot mitten. Där slår Coulibaly ett stort hål i luften och bollen når Silas, som i sista minuten gör 3-3.
Helt osannolikt.
Från underläge 0-2 och en man mindre- först kvittering- underläge med tre minuter kvar och sedan kvittering med matchens sista spark. Hoeness-effekten.