Lagbanner

Hur är läget med Nicolas Nartey?

Vem då?
Nicolas Nartey. 
Dansken hos VfB Stuttgart.
Frågetecknen finns nog hos var och en av VfBs fans. För Nicolas Nartey finns med i truppen sedan säsongen 21/22, då han värvades från Sandhausen. Då var han 21 år gammal- dansk U21-landslagsspelare med bra arbetsmoral, bra närkampsspelare och en bra vänsterfot. Kunde användas som defensuv mittfältare eller vänsterback. Ett intressant förvärv som dock fick en intressant start i klubben med Corona och det tog honom tre månader innan han kunde debutera med 124 minuter mot TSG Hoffenheim. Sedan blev det start/bänk-plats om vartannat. Tempot fanns, passningarna fanns, men det fysiska spelet tog på honom och under våren kom knäproblem och han fick operera sig. Det var den första operationen och ett av många bakslag. Sedan följde en muskelskada och frånvaro, något inhopp innan han skadade magen. 
När 2023/24 startade så valde man att operera korsbandet i knäet och han var borta hela säsongen. Förhoppningen var att han skulle inleda denna säsong med återkomst, men när han skulle integreras i laget igen så dök det upp ett bakslag. Träningsmängden var för stor och kroppen sade återigen ifrån. 
När kommer Nartey tillbaka?
Jo, jag misstänker att vi inte ser honom i någon matchtrupp förrän strax innan jul. Hoeness vill med säkerhet slussa in honom och kanske ge honom en match hos U21 innan han funderar vidare. 
Nicolas Narteys framtid i VfB är osäker. 

Magnus Falk2024-09-10 12:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart