Lagbanner
Inför Augsburg - VfB

Inför Augsburg - VfB

Schwaben gegen Schwaben.
För er som följde alla mina utsvävningar kring julkalendern, så vet ni nu vad Schwaben är. För många i söder är Schwaben det samma som Württemberg, men pratar man med exempelvis bayrare, så håller de ju inte med för i Freistaat Bayen finns det bayerische Schwaben och en den mest västra delen av Bayern, jo där finns Schwaben och tillika staden Augsburg, som en liten pärla mellan Stuttgart och München. Det är dock rätt intressant att det det egentligen inte existerar någon rivalitet mellan VfB och FC Augsburg, som man möter i eftermiddag. Die Grün-rot-weiss från Augsburg är laget utan större rivaler och frågan är om de har så många fans heller. En rivalitet består dock med 1860 München, men det kommer från 30-talet och ligger kvar och gror något. 
Augsburg som stad är en trevlig sådan. Jag har haft förmånen att besöka den vid några tillfällen. Fuggerstädtchen i Bayern är väldigt bekant för sin hantverkarkunskap, sin historia med die Fuggerei, som är världens äldsta sociala inrättning. Väldigt mysig del av staden med trånga gränder en bländande historiebeskrivning och så naturligtvis centrum med Dom Unser leieb Frau och Marktplatz. 

Fotbollen så?
VfB åker till Augsburg för att vända en trend. Två raka 0-1 mot Wolfsburg och Leipzig skall få en annan riktning. Inte för att det luktar kris i staden, inte alls utan mer att man nu måste få en vittring på bättre resultat. Die Schwaben förde matchen mot Wolfsburg och spelade jämnt med Leipzig. VfB har ett spännande lag på gång med mycket unga spelare på frammarsch och nu måste trenden vändas.
VfB har dock generellt haft svårt att vinna mot Augsburg. 14 matcher, 5 vinster och 8 förluster. Till det väldigt svårt att göra mål. Endast 12 mål på 14 matcher mot ett Augsburg, som kan tyckas vara anonymt och likt lag som Newcastle, Southampton, Everton och Crystal Palace i Premier League..bara finns med och stökar runt utan större framgångar. Laget kommer utan större skadeproblem och borde kunna mönstra ordinarie lag. Silas Wamangituka och Nico Gonzales har fyra varningar och riskerar avstängning. Grgeor Kobel möter f ö sitt gama lag. Intressant match för honom. 

Laget
Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Wamangituka, Mangala - Castro, Didavi - Gonzalez

Augsburg tränas av den gamle centertanken från Gladbach och Dortmund- Heiko Herrlich. Honom har jag själv sett spela under min tid i Tyskland. En lång, gänglig centertyp som alltid var framme i straffområdet och tryckte in bollen. Han tog över i Mars ifjol och tog en bra seger i uppstarten mot FC Köln. 1-0 blev det och de grön-röd-vita kravlar sig med i det övre skiktet av tabellen. 
Herrlich vill ha en stegring av laget från matchen mot Köln;, han vill ha hunger och vilja har han sagt på hemsidan. "VfB är starka på omställningsspel och här måste vi visa hunger och beslutsamhet", säger den gamle centertanken. 
Troligt lag nedan. De saknar mittlåset Gouweleuuw som är avstängd och en trolig lösning är att lillebror Khedira - Rani - tar den rollen. Rani Khedira gjorde en handfull matcher i Stuttgart innan han flyttade på sig. Även Carlos Gruezo har VfB-bakgrund.En spelare att notera som gjort en stark höst är ytterbacken Felix Udokhai,som Jogi Löw tog med i trupperna de senaste matcherna.Sedan skall man inte bortse från den f.d supertalangen Reece Oxford, som redan som 16åring sades vara en av Englands framtid. Det gick inte alls för West Ham.spelaren, som dock börjar få hyfsad far i Augsburg. Caligiuri är en annan väldigt kompetent spelare, som med sin rutin och kunskap ger hemmalaget mycket. Han har varit runt en del - gossen från Villingen-Schwenningen, men levererar ofta med ett bra passningsspel, glöd och kamp. Intressant att han hamnat i Augsburg och Freiburg medan hans lillebror Marco Caligiuri gjorde två säsonger i VfB. Nåväl..

Laget
Gikiewicz - Oxford, Khedira, Uduokhai - Caligiuri, Strobl, Gruezo, Iago - M. Richter, Vargas - Niederlechner

Match halv fyra på WWK-Stadion.
 

Magnus Falk2021-01-10 12:12:32
Author

Fler artiklar om Stuttgart