Lagbanner
Mercedes Benz Arena, 2023-09-02 15:30

Stuttgart - Freiburg

Inför BW-Derby: VfB - Freiburg

Inför BW-Derby: VfB - Freiburg

Sebastian Hoeness väntar i Bad Cannstatt. Med vankelmod i blicken tog han emot pressen. Frågor kring laget och hur man tog sig an 1-5 mot RB Leipzig? Hur kunde det rasa ihop efter en strålande första halvlek. Fyra mål på en kvart och en festival av fel. "Stockfehler" som tysken säger och många tankar genom huvudet på VfBs tränare. Samtidigt är man som VfB-fan inte ovan vid detta. Sällan får ett träd växa sig till himlen i VfB. En framgångssaga som följs av ett komplett bottennapp är normalt och som VfB-supporter biter man ihop och inser samtidigt att detta blir en kamp. Om varje minut. Om varje poäng. 
Under veckan har VfB plockat till sig en av Hoeness favoritspelare i Angelo Stiller från Hoffenheim. Han skall hjälpa till att fylla Wartaru Endos plats centralt och det är tänkt att hans passningsspel och löpförmåga skall bistå Karazor centralt. Om han startar imorgon är osäkert, men han är med i truppen i alla fall. 
VfB saknar Josha Vagnoman, Nikolas Nartey, Laurin Ulrich och Deniz Undav, men till skillnad från matchen mot Leipzig är Enzo Millot tillbaka i laget. Hoeness ser att an måste begränsa Freiburgs starka kantspel och höga press och hålla dem borta från boxen så mycket det går. Räkna med bra tryck på läktarna. VfBs fans kommer att göra detta BW-derby till en fest.Räkna med det. 

Troligt lag
Nübel - P. Stenzel, Anton, Zagadou, H. Ito - Karazor - Stiller - Silas, Millot, Führich - Guirassy

Motståndet?
Över Schwarzwald kommer de. I långa rader. Det står "FR" på bilarna som rullar över det bedövande vackra skogsområdet med sina härliga pärlor. Åker de femman norröver via Karsruhe till Stuttgart eller tar de med sig fin fanskara via vattenfallet i Triberg, kör via Rottweil och via detta fantastiska Hohenzollern-dominerande landskap med slottet. Tübingen, Reutlingen. Jag misstänker att alla väger från Freiburg leder till Bad Cannstatt imorgon bitti när Christian Streichs Breisgau-Brasilianer tar sig nordost för att fortsätta en bra svit i början av Bundesliga. Två segrar hittills ger dem en magisk start på säsongen och ifjol gjorde Grifo 1-0 på VfB i säsongens tredje match. Tre segrar på rad i början av en Bundesliga-säsong- det har Freiburg aldrig lyckats med. Nu vill de dit. Senast slog de Bremen efter mpl av Maxi Philipp.
Skador på Adum, Kofi-Kyereh och Günter försvagar något, men starka spelare i Ginter, Kübler,Höfler, Doan, Sallai och Grifo, som alltid verkar göra mål på VfB. 
Flo Müller lämnade Vfb för Freiburg inför säsongen, men har som aviserat hamnat bakom Atubolu i hackordningen. Han är bänkad. 


Atubolu - Sildillia, Ginter, Lienhart, Kübler - M. Eggestein, Höfler - Doan, Sallai, Grifo - Gregoritsch

Magnus Falk2023-09-01 17:52:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart