Lagbanner

Inför FSV Mainz - VfB Stuttgart

Kanske vill "dee Meenzer" inte träffa VfB Stuttgart på uppgång denna gång. Möjligen tittar de på sina röda sandstensfort och säger "Steir mer doch de Buggel enuff." och så kryper de ned i sin Faschingsmode, hittar en narr och går vidare. Att Mainzarna ibland vill bli lämnade i fred, som uttrycket säger, jo det förekommer, men snnars är staden som VfB Stuttgart skall till en väldigt aktiv och omvälvande stad. Här finns en härlig kultur, Gutenbergs mueum, Floden ligger där Main glider ut i Rhein och är tillsammans med kompisstaden Wiesbaden en kokpunkt för tyskt näringsliv inom bland annat media. ZDF finns exempelvis här. Jag har besökt Mainz ett par gånger och fascinerats av inenrstadens arkitektur, närheten til kulturen och  hur stadenär så  sammanflätad med vattnet. 
Hit skall VfB Stuttgart och Cannstatter Commando gick ut och skrev "Alle in Weiss". Efter 5-0 mot SC Freiburg blåser det en medvind i klubben man inte sett på länge. 8-3 i träningsmatch gjorde att många undrade vad som hänt med VfB under Hoeness. Är de så här bra eller har man bara haft två lyclträffar i serien. Var 1-5 mot RB Leipzig det riktiga VfB och är de första sex poängen endast sex poäng av de trettio poängen laget brukar behöva för att klara av att hänga sig kvar?
VfB har dock spelat fotboll på ett sätt som är rätt nytt. Mer bollkontroll, mer ägande av bolen, fler spelare i anfallen och fler bollar i boxen, där fler spelare dyker upp. Sedan har Serhou Guirassy fullkomligt exploderat. Fem mål på tre matcher är enastående och hans enormas målsnitt i klubben fortsätter. Ifjol 14 mål på totalt 29 matcher. I år 6 mål på fyra matcher. Det innebär mål i två matcher av tre i princip och FSV Mainz kommer att hålla ett extra öga på gossen. 

Några ord om motståndet innan vi tar oss an VfB. FSV mainz 05 krisar just nu. Tre matcher- en pinne. 1-4, 1-1 och 0-4 är inga smickrande resuötat för Bo Svenssons lag. Efter 0-4 mot Werder Bremen var kritiken skoningslös. Målvakten Zentner sade "vi var underlägsna rakt över. Att spela så, hjälper oss inte alls. Nu fårt vi ta oss ur detta. Tillsammans". Mainz hade sex spelare på landslagsresa. De mest kända - Mwene med Österrike, Barreiro som ficvk historiskt med spö med Luzemburg, Fernandes med Schweiz. Samtidigt har Bo Svensson tre-fyra långtidsskadade tillbaka. Långsamt kanske Mainz hittar tillbaka till något spel och någon stabilitet. Samtidigt är ju Mainz i topp av ,igen nör det gäller offensiva löpningar och närkamper, så det finns stor kvalitet. 
Mainz tänkbara lag:
Zentner - van den Berg, Bell, Fernandes - Caci, Barreiro, Kohr, Mwene - Onisiwo, J.-S. Lee - Ajorque

VfBs tränare Hoeness sade "1-0 räcker också" på frågan om VfBs vansinnesfotboll inledningsvis. "Jag tar också 5-4". Hoeness sade dock att det är poängen som räknas, men också att laget htiiar en bra balans mellan defensiven och offensiven. Med Stiller och Karazor centralt så finns en bra dynamik i rörelse, offensiv och kamp. Förvisso är ingen en sådan löpare som Endo, men det ger samtidigt att Karazor växer som spelare med mer ansvar och att Stiller kan anvämda sitt spelsinne mer uttryckligt. Inför Mainz kan det vara så att Deniz Undav redan finns spelklar. Samtidigt saknas Vagnoman, Nartey och även Woo Yeong-Jeong. 
Laget?
Nübel-Stenzel,Anton, Rouault/Zagadou,Ito-Karazor,Stiller-Silas, Millot, Führich-Guirassy
 

Magnus Falk2023-09-15 21:58:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart