Lagbanner
inför Gladbach - VfB

inför Gladbach - VfB

Gladebach, Monichgladebach, Moenchsgladbach, Monnike Gladbeeck eller Munneke Glebbek. Staden som mynnar från strax före 1000 har hetat mycket. Gladbach inledningsvis, men då det förväxlades med Bergisxch Gladbach så lade man på München-Gladbach, men så blev det en ny förväxling med staden München och visst ja, det bodde munkar i staden en gång i tiden. Mönchengladbach.
Jag var på Borussia Park en gång och såg Martin Dahlin göra mål, Inte långt från Düsseldforf ligger denna kvartsmiljon stad som hade ett av världens bästa lag under 70-talet med dansken Simonsen, Heynckes, Hacki Wimmer, Berti Vogts och Ewald Lienen. Ligamästare och med smeknamnet "die Fohlen" gjorde de sig ett man under legendaren Hennes Weisweiler. 
Hit skall VfB och jag ger er lite förutsättningar

Gladbach
Årets upplaga leds av Seone och det är kanske inte så myclet hästar som springer just nu. I alla fall inte i försvaret där det läcker rejält. 35 insläppta är ligans näst sämsta och man huserar på en 12e plats just nu. 
Borussia Mönchengladbachs lag är förhållandevis anonymt och en titt på lagen ger egentligen jättemycket. Här finns landslagsmässiga spelare som Neuhaus, Kramer och Friedrich, memn de förstnämnda har spelat sig bort från landslaget snarare än tvärtom. Julian Weigl och Assané Plea med Marvin Friedrich och Nico Elvedi ger dock laget en viss tyngd, 
Laget
Nicolas - Scally, Elvedi, Friedrich, Netz - Weigl - Koné, Reitz - Honorat, Hack - Plea

Stuttgart
Hoeness saknar fyra viktiga spelare i Silas, Guirassy, Ito och Jeong som alla är iväg på mästerskap, men träningsmatchen senast gav mycket mersmak och en i storform varande Führich blir viktig mot Gladbach. 
Inga skador så ett lag som nedan
Nübel - Vagnoman, Anton, Zagadou, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Leweling, Millot, Führich - Undav

Match söndag.

Magnus Falk2024-01-13 16:47:52
Author

Fler artiklar om Stuttgart