Lagbanner

Inför Greuther Fürth - VfB

"Vi går för ett bra spel och tre poäng", sade Peregrino Matarazzo inför matchen mot SpVgg Greuther Fürth. I Höstas inledde man med en klar seger och det såg ljust ut, men när man nu summerar hösten så är det en 16e plats och efter den matchen tog man bara tre segrar till. Endast 22 gjorda mål på 17 matcher är inte så ljust, men å andra sidan har det inte läckt så mycket heller. Men höstsäsongen skall starta och VfB skall inleda borta och skall ta tre pinnar direkt för att fixa till självförtroendet. 
En snabb titt på läget i lagen

VfB
Det handlar om Corona hit eller dit. Det är ett omfattande testande under hela säsongen och med Omicron så står man inför nya problem. Knappt hade VfB fått tillbaka Mavropanos som frisk men utan spelform, så tappade man Wahid Faghir, Silas Katompa Mvumpa och Naouirou Ahamada. Därtill Mateo Klimowicz som också testats och är positiv. Lägg sedan till att Omar Marmousch är på afrikanska mästerskapen och Atakan Karazor är lätt skadad så blir det ett hopplock av folk.

F. Müller - Anton, Ito, Kempf - Karazor, Sosa - Massimo, Mangala, W. Endo - Führich - Coulibaly
Man noterar att det finns en chans att Sasa Kalajdzic startar på topp, då han är frisk och det är en riktig bonus för VfB. 

SpVgg Greuther Fürth
Rachid Azzouzi - VD i Greuther Fürth - var ilsken under veckan. Förbannad och besviken på sin adept Hans Nunoo Sarpei, som han lånat ut till Ingolstadt FC. Den f.d VfB-spelaren gjorde ett halvdussin matcher för SpVgg Greuther Fürth under hösten, men lånades nu ut och gnällde på hur han behandats. "Zu Rachid Azzouzi und seinem Kompanion, der versuchte, mein Leben mit Respektlosigkeit und Enttäuschungen negativ zu beeinflussen, mit Unehrlichkeit aufgrund Ihrer Unsicherheit, Herr Rachid Azzouzi, mit Respekt sage ich Danke, dass Sie Teil meiner Reise waren." Azzouzi svarade ilsket i media om att han inte fattade någonting och tyckte det var klart omsmart av Sarpei att uttala sig så. 
Det är nytt år i "die rote Lanterne der Bundesliga". På 18e plats tronar laget från Franken med fem ynka poäng och en seger. Ett av de sämsta höstarna i Bundesligas historia. Endast legendariska Tasmania Berlin 65-66 var sämre med endast fyra poäng. Att laget troligtvis gör ett snabbt återtåg till Zweite Bundesliga, därom råder ingen tvekan..frågan är hur stark räddningsplankan kan bli. Nu väntar VfB Stuttgart hemma och alla siffror är på noll i "Rückrunde" 

Laget
Burchert - Meyerhöfer, M. Bauer, Viergever, Willems - Christiansen - Seguin, Tillman - Nielsen - Leweling, Hrgota
Laget saknar: Hoogma pga Covid-19 och Jung med skada. I övrigt är laget intakt. 

Match lördag i Fürth. 
Jag noterar för de som är intresserade och lyssnade på "when we were kings" för någon vecka sedan att det uttalas [fyrt] och inte som det sades vid flera tillfällen i programmet [fyrf] - dvs med engelskt uttal på -th.. mycket oklart varför de trodde att det uttalades så. 

Magnus Falk2022-01-07 21:20:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart