Lagbanner

Inför Leverkusen - VfB

"Werkself"
Bayer Leverkusen väntar för VfB Stuttgart. Det är match mellan två lag som båda åkte ur cupen snöpligt. VfB tappade mot Gladbach och för Bayer Leverkusen så stod gamla storlaget RotWeiss Essen för den stora skrällen. 2-1 på övertid och en mycket snöplig utgång för Peter Bosz lag, som de senaste matcherna stapplat fram. 
För det är en match mellan två lag med långt ifrån en klockren form och med en lätt turbulent omgivning. 
Vi tittar på formkurvorna:
Bayer Leverkusen
Förlust mot Bayern München
Förlust mot Eintracht FRankfurt
Oavgjort mot Werder Bremen
Förlust mot Union Berlin
Vinst mot BVB Dortmund
Förlust mot Wolfsburg
Förlust mot RB Leipzig

VfB

Förlust mot Wolfsburg
Förlust mot Lepizig
Vinst mot Augsburg
Oavgjort Borussia Mönchengladbach
Förlust mot Bielefeld
Förlust mot Freiburg
Vinst mot Mainz

Lägg till cupmatcherna till detta och ni inser att det är lite frågetecken. Bayer Leverkusen har rasat från toppen till femte plats och VfB på 10e plats. 
Inom Leverkusen börjar Peyter Bosz att ifrågasättas efter  den senaste nedgången i form och hos VfB är det kaos i klubbledningen. 
Lite förutsättningar

Bayer Leverkusen
Tre spelare ramlade in under Silly Season - Frimpong, Gray och Tofu-Mensah - men ingen ses som en stor förstärkning. Mer breddspelare som säkerligen kommer att få sin speltid. Intressant är att Bayer Leverkusens bästa spelare under denna säsong är den yngste. Florian Wirtz- den nye store tyske talangen - har varit lysande. Snabb,teknisk, målfarlig och spelskicklig. Hradecky, Alario, Baumgartlinger har också visat framfötterna ganska bra, medan spelare som Daley Sinkgraven,Amiri, Bellarabi och bröderna Bender kanske inte riktigt har levererat. , 
Mot VfB saknas Baumgartinger, Bellarabi och Bender dock
Troligt lag?
Hradecky - Fosu-Mensah, Tah, Tapsoba, Sinkgraven - Aranguiz - Wirtz, Demirbay - Diaby, Alario, Bailey

VfB Stuttgart
Matarazzo menar att man måste lyfta sig från förlusten och ta sig an ligan. Det står och väger nu. Fisk eller fågel? Det kan räcka med ett par förluster så är man med och i bottenstriden, men likadant åt andra hållet. Bredlow är åter på bänken denna match och ersätts av Gregor Kobel. I övrgt saknas Gonzalo Castro och här finns en del möjligheter i Klimowicz, Förster, Didavi eller Massimo. 
Leverkusen kommer att behöva titta på den fantastiskt formstarke Wamangituka. Längst fram kommer troligtvis Kalajdzic spela med Gonzales spela. En stark offensiv, som skall ta tre pinnar till VfB. 

Laget: 
Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Wamangituka, P. Förster, Mangala - Gonzalez - Kalajdzic

Magnus Falk2021-02-05 15:31:03
Author

Fler artiklar om Stuttgart