Lagbanner
Inför Mönchengladbach - VfB

Inför Mönchengladbach - VfB

"Nordkurve
Gästefans mit Tickets für die Nordkurve wird der Zutritt ins Stadion verweigert.
Dazu zählen auch die Blöcke 12 und 12A sowie 20 und 20A.
" Nu vet VfBs fans vad som generellt gäller. 

VfB Stuttgart skall till Mönchengladbach och möta ett av de mäktigaste lagen i den tyska Bundesligahistorien. Nämligen hemmalagets Borussia. Staden Mönchengladbach norr om Ruhrområdet är ingen vacker stad, men har långa anor. En gång i tiden hette den bara Gladbach, men då det finns Bergisch-Gladbach, så noterades att det fanns ett kloster i området och namnet Mönchengladbach togs. Klostret har anor från 800-talet. Idag bor det 300000 i staden och huvudsaklig industri är verktygstillverkning och finansväsen. Men en rätt tråkig stad generellt. Tycker jag. 

Borussia Mönchengladbach
"die Fohlen" som de kallas hade ett helt fantastiskt 70-tal, men efter 1980, så stoppade det fullständigt. För att man skall förstå VfBs motståndares fantastiska storhetstid så läser man följande:
1970 vinnare av Bundesliga
1971 vinnare av Bundesliga
1973 vinnare av DFB-Pokal, finalförlust i UEFA-cupen
1974 2a i Bundesliga
1975 vinnare av BUndesliga, vinnare av UEFA-cupen
1976 vinnare av Bundesliga,
1977 vinnare av Bundesliga, finalförlust i Europacupen
1978 2a i Bundesliga
1979 UEFA-cup vinnare
1980 Finalförlust i UEFA-cupen

Sedan har det varit sparsmakat. Det är en klassisk klubb, som fick namnet "die Fohlen" efter Hennes Weisweilers tid i klubben på 70-talet. De var unga, de sprang massor och de var vilda. 
Årets upplaga som leds av schweizaren Seoane känns mer sammanhållet än tidigare upplagor. Ett kollektiv där Tim Kleindienst, Robin Hack, Assane Plea och Franck Honorat har hittat en bra offensiv. Nyförvärvet Kevin Stöger från Bochum är enormt värdefull och man har ersatt rutinerasde Kramer, Herrmann och Jantschke väldigt bra. Jonas Omlin i målet är lång, bra i luften och med schweiziske kollegan Elvedi, samt ruinerade Weigl, så finns stora kvaliteter i laget. Vinst senast mot Bochum efter hemmaförlust mot Leverkusen. Fjolårets hemmastatistik var inte den bästa heller- endast 21 poäng på 17 matcher och detta år vill man ge publiken något bättre.

Laget
Omlin - Scally, Itakura, Elvedi, Netz - Weigl, Sander - Honorat, Plea, Stöger - Kleindienst

VfB Stuttgart
Hoeness har varit på skapligt humör under veckan. Spelarna som var iväg på landslagsspel har kommit tillbaka utan skavanker- förutom Krätzig- och Demirovic, Undav och Woltemade kunde göra mål. Parallellt är Zagadou och Rouault tillbaka i spel, samtidigt som Vagnoman och El Bilal Touré nyu verkar kunna sätta sig på bänken igen. Men på tisdag är det Champions League och det gäller att värdera vilka spelare man använder. Anrie Chase har varit lysande i sina inhopp som mittback och möjligen får han fortsätta med Zagadou/Rouault på bänken. Vagniman kan ersätta Stenzel och Millot,som spelat mycket under sommarn och försäsongen kan få vila. Frågetecken här och var- 
Laget: 

Nübel - Vagnoman, Chase, Chabot, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Rieder, Führich - Undav - Demirovic

Match imorgon. 


 

Magnus Falk2024-09-13 20:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart