Lagbanner

Inför Real Madrid - VfB

Det kan skrivas spaltmetrar om detta möte naturligtvis. 
VfB Stuttgart återinträder i Champions league efter nästan 15 år och första motståncaren är marängerna från Madrid. Real Madrid med flest pokaler i historien- det lag som inledde med seger 55/56 mot Stade de Reims med ett fantastiskt lag och det lag som vann i våras mor Borussia Dortmund.
VfB Stuttgart inledder också i Madrid, på mäktiga Santiago Bernabeu och det råder väl ingen frågan om vem som är favorit och vem som inte är det. 

Hur är det då? Har VfB Stuttgart någon chans mot detta mäktiga Madrid? Tittar man på uppsättning spelare, å jämför dem position för position, så är det nog i princip 11-0 till Madrid. VfB Stuttgart saknar fix-stjärnor i laget, saknar ikoner och världsspelare, men har en gedigen arbetsmoral, en jämnhet och en symbiotisk vilja att verkligen vilja uträtta någonting. Real Madrid har allt annat. 

Real Madrid
Vad jag än skriver och säger om de mesta mästarna så blir det förmodligen fel, och har man 37 raka i La LIga utan förlust, så är det lätt att lyfta på hatten och låta dem rusa fram och vinna igen.Man slog Real Sociedad med 2-0 senast med mål av Vini Jr och Mbappé. Målen kom på straff, så det var en hård nöt att knäcka, men seger blev det. 
Laget har dock en hel del skador. Camavinga, Bellingham, Alaba, Brahim Diaz och Dani Ceballos o verkar alla saknas i den breda trupp man har, så kanske kan det försvåra uppställningen för Ancelottis vita riddare.
Hur Real Madrid spelar?

Möjligen?
Courtois - Carvajal, Eder Militao, Rüdiger, F. Mendy - Tchouameni - Arda Güler, Fede Valverde - Rodrygo, Mbappé, Vinicius Junior

VfB Stuttgart
Flyget gick imorse till Madrid. Ett lag med 3-1 mot Gladbach i ryggen och som verkar hittat tillbaka i rätt spår. Demirovic-Undav på topp känns som en bra ersättning till Guirassy-Undav och schweizaren Rieder är ett mycket bra komplement och konkurrens till Führich som fick massor av speltid ifjol och som har sett trött ut efter EM och försäsongen. 
Backlinjen har sett skakig ut. Amrie Chase har klivit in med bra resultat, men mot Real Madrid så lär han inte starta. med Vagnoman och Mittelstädt på kanterna får man två naturliga kantlöpare med bra fötter som kan nå in mot straffpunkten. Intressant med mötet Rüdiger-Undav, som känner varandra väldigt väl. 

Laget: 
Nübel - Vagnoman, Rouault, Chabot, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Rieder, Undav, Leweling - Demirovic

Magnus Falk2024-09-16 16:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart