Lagbanner

Inför Schalke 04 - VfB

"Es wird ein Geisterspiel".
Ingen publik i Gelsenkirchen imorgon efter att Covid-19-talen ökat markant i området. Man hade hoppats på 300 åskådare, men häromdagen drog man tillbaka det och matchen mellan die Knappen och VfB spelas inför tomma läktare. Men matchen har ändå karaktär. Att åka till Veltins Arena och möta klassiska Schalke 04, bergsmännen från Gelsenkirchen, är kultur och historia och VfB kommer laddade till Ruhr för att ge hemmalaget en ny förlust. För det är krisstämning i den gamla storklubben. Efter ett fullkomligt ras i början för David Wagner, som kasswerade in förlust på förlust och nu har Manuel Baum tagit över. Men raset har inte stoppats och efter fem omgångar ligger de kungsblåa från Gelsenkirchen på bottenposition med en ynka pinne och nitton insläppta mål.

Lagen har mötts 96 gånger i Bundesliga. VfB har övertaget med 42 segrar, men har inte vunnit sedan 2013 i Gelsenkirchen. Senast blev det 0-0 och nu är det dags igen.

SCHALKE 04
Baum säger i en intervju att han ser fram emot att möta VfB, som han tror är en lättare match än att möta Bayern, Dortmund eller Leipzig,som man mött tidigare. Baum fortsätter med att säga att det är dags att få upp lite fart, öka passningshastigheten och gå rakare på mål. Schalke är i en djup kris. Det har varit en del skador och man hoppas på att Mark Uth kan komma tillbaka till matchen mot VfB. Saknas gör Kabak efter att ha spottat på Augustinsson och Suat Serdar som är skadad. Spelar Uth får laget en helt annan offwensiv prägel. Han kan bryta upp försvar, slå de avgörande passningarna och även göra mål. Viktigt för Schalke är att spelare som Oczipka, Nastasic, Mascarell och andra börjar trampa och leverera..
Laget

Rönnow - Thiaw, Sané, Nastasic - Schöpf, Mascarell, Oczipka - Uth, Bozdogan - Paciencia, Matondo

VfB
Det var diskussion om Kempf under veckan, men han verkar vara klar för matchen. Matarazzo har en del annat att tänka på då Anton och Mavropanos är skadade, men trion där bak spelade senast med Stenzel-Karazor-Kempf. Silas är möjligen skadad och Endo kan möjligen vara borta också, men Matarazzo räknar med att båda startar. Nico Gonzales är tillbaka och ger anfallet en ytterligare tyngd. Silas eller Coulibaly? Ja,. det är frågan...

Laget
Kobel - P. Stenzel, Karazor, Kempf - Gonzalez, W. Endo, Mangala, Coulibaly - Didavi, Castro - Kalajdzic

 

Magnus Falk2020-10-29 22:54:26
Author

Fler artiklar om Stuttgart