Lagbanner

Inför Südschlager: Bayern-VfB

Det kallas "Südschlager" i tysk fotboll. Två sydtyska storklubbar möts i en fotbollsmatch. Utsålda hus, fan-karavan längs motorvägar och en spänning i luften. Bayern München är alltid laget som alla skall slå och relationen mellan der Rekordmeister och gossarna från VfB är speciell. Många spelare har lämnat VfB för att söka sig en karriär hos Bayern München. Naturligtvis skall Giovane Elber, Benjamin Pavard och Mario Gomez nämnas som de kanske främsta exemplen. Det har funnits de som gått andra vägen också naturligtvis. Philipp Lahm var i VfB innan han slog igenom exempelvis, Wiggerl Kögl och Thomas Strunz är två andra exempel. 
Detta var alltid en het potatis. Bayern mot Stuttgart. Det var mycket heta diskussioner och mediala dueller innan, men med Bayerns brutala framgångar och storhet och VfBs mindre framgångsrika resa, så har spänningen och de stora diskussionerna avtagit. När vi nu går in i Südschlager-mode, så¨har vi ett urstarkt Bayern som leder ligan och öser in mål och ett VfB som inte vunnit i Bundesliga denna säsong. Bayern på hemmaplan mot ett sarget och underlägset Stuttgart. Det känns som tre enkla hemmapoäng? Så är nog tanken också och när man här Matarazzo,så är han medveten om att detta är en jobbig uppgift, men han tror också att hans lag kan slå ur underläge och störa ett Bayern som kommer från två oavgjorda i ligan och en seger mot Inter i veckan.

Lagen så?
VfB saknar Nartey och Coulibaly som fortfarande är skadade. Till det är Vagnoman avstäng tillsammans med Luca Pfeiffer. I en intervju inför matchen,så menar Matarazzo att det finns bra alternativ. Stenzel, Silas eller Führich kan gå på högerkanten och ta hand om det fina spel som faktiskt Vagnoman gjort. 
Möjlig startelva
F. Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Silas, W. Endo, Ahamada, Sosa - Führich - Guirassy, Tiago Tomas

Bayern München saknar Kingsley Coman, men är i övrigt rätt skadefritt. 
Möjlig startelva
Neuer - Pavard, de Ligt, Hernandez, Davies - Kimmich, Goretzka - T. Müller, Musiala - Gnabry, Mané

Match imorgon. 

Magnus Falk2022-09-09 22:50:35
Author

Fler artiklar om Stuttgart