Lagbanner
Inför Supercupen

Inför Supercupen

Jag har aldrig gett så mycket för dessa obskyra bucklor som inte räknas. Att någon för lyfta någon SuperCupsbuckla, Charity/Community Shield eller annat för en enstaka match.."es geht am Arsch vorbei"(auf gut Deutsch), samtidigt är det en start av säsongen och en första kraftmätning. En buckla att lyfta så nära säsongen ger ändå en möjlighet att mönstra det lag man vill ha i ligaspelet och att möta "die unschlagbaren Leverkusener" i deras hemmaborg.. ja lite intresse finns allt ändå.
För VfB Stuttgart är det första "Supercupen sedan det fantastiska året 1992, då man slog Hannover 96 med 3-1. När VfB vann ligan senast, så spelades inte denna och därefter har det varit Bayern München i alla matcher utom en, då BVB slog Schalke 04. Denna säsong är således hyfsat unik. 
VfB stresstestade Leverkusen i cupen ifjol och föll på ett sent mål, som i så många matcher som Leverkusen vann. Hur ser läget ut nu inför starten av ligan?

Låt mig inleda med detta fantastiska lag som Xabi Alonso fått ihop. 
Bayer Leverkusen.
Ett lag utan större svagheter, inga fantastiska fixstjärnor, men med spelare på varje position som har en hög högstanivå och en hög lägstanivå. Laget är intakt från ifjol. Enda större skillnaden är att Bayern tagit hem Stanisic och man har ersatt med franske mittbacken Belocian från Rennes härliga akademi, en forward vid namn Terrier från samma lag och som kommer med bra vitsord och statistik, samt spelskickliga Garcia från pop-laget Girona. Den sistnämnde används mest defensivt.
Basken Alonso har en hel kader av bra spelare att växla runt med. Hradecky i målet är självskriven , men här saknas möjligen en bra back-up, då Kovar inte är stabil. Sedan rapas det upp spelare av kvalitet. Jonathan Tah har varit föremål för spekulationer, men är fortfarande kvar i laget. Kossonou, Garcia, Hincapié, Tapsoba är bra lösningar centralt med virvelvindar som Frimpong och Grimaldo, nye Belocian och Arthur. Palacios, Xhaka, Hofmann, Andrich och sedan Wirtz, Boniface, Schick, nye Terrier och den intensive Adli.. ja Leverkusen radar upp spelare av klass och blir väldigt svåra att rå på detta år också. 
3-4-2-1 har varit uppställningen i de senaste matcherna och misstänker att Alonso väljer detta nu också. 
Senaste matchen slutade 1-1 mot Real Betis från Bilbao för övrigt. 

VfB Stuttgart
Laget med den röda episka och ikoniska bröstringen kommer från träningsläger i Japan och ev övertygande seger mot Atletic från Bilbao. 4-0 i "Saisoneröffnung" nyligen. Övertygande spel från ett VfB , där landslagsspelarna långsamt återkommer och man börjar forma ett lag efter att Anton, Ito och Guirassy lämnar klubben. Har Hoeness & Co ersatt dessa tillräckligt? Jo, det återstår väl att se, men med Undav- Demirovic och en uppvaknande Silas, så finns bra anfallsstyrka. Millot, Führich, Leweling, Mittelstädt och Justin Diehl(som variyt lysande på försäsongen) ger bra bredd centralt på ytterkanterna. Fabian Rieder kom från Schweiz EURO-lag och har knappt kommit in i laget ännu. 
VfB har värvat mycket och stort under sommaren. Hendriks-Rouault-Daxo Zagadou och Chabot skall hålla ihop mittförsvaret och här finns svagheterna tycker jag. Inte så orolig för de vilda kanterna med Vagnoman, Mittelstädt, Stenzel med flera, men centralt finns en oro. Angelo Stiller-Atakan Karazor har det centrala mittfältet som bas och kan de hålla under en längre del av säsongen så kan de fånga upp ytan framför mittbackarna på ett bra sätt. 
Vagnoman, Zagadou, Raimund, Stergiou, Nartey och Luca Pfeiffer saknas på grund av skador. 

Tänkbar startelva för VfB:
Nübel-Stenzel,Rouault,Chabot,Mittelstädt-Führich,Stiller, Karazor,Silas-Demirovic,Undav 

Magnus Falk2024-08-16 19:25:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart