Lagbanner
Inför Union Berlin - VfB

Inför Union Berlin - VfB

Om några veckor mötes dei cupen. Hos VfB. 
För några veckor sedan hade jag sagt att det var en lottning som inte var önskvärd. 
Nu?
Ja, en värdemätare kommer nu. 
VfB skall till legendariska Köpenick och an der Försterei för att se övervintrarna och revolutionärerna i Union Berlin. Nina Hagen sjungande "Eiserne Union" med en blick mot öster.. den blicken har man sett och den har på något sätt givit Union Berlin en stämpel som uppstickare, revolutionär och ett lag från ett område som definitivt inte skall skapa ett topplag. Men Utrs Fischer har lyckats med att ta laget till Champions League och bara det renderar ett nobelpris. 
Men kanske är den sockersöta resan över för Union Berlin, för egter år av framgång har motorn börjast hacka och frågetecken finns kring ett Union Berlin på 14e plats med 6 poäng och hela fem förluster efter sju matcher. "Eiserne Union" har hamnat i ett valsverk och blivit mer lätthanterligt. 
Union Berlin har sju(7) raka förluster. Fem i ligan och två i Champions League och möjligtvis börjar paniken att komma. Men ändå inte, för Urs Fischer är rätt nykter när han pratar om matchen och menar att man har sådanas perioder och mycket kan spåras till skador och en negativ spiral. 

VfB kommer till Berlin med ett rysligt självförtroende. Serhou Guitrassy blev månadens spelare i Bundesliga, gjorde mål i landslaget och har en form som få sett. Führich fick en kvart, Millot inget alls och Silas en och en halv match. Man kan tycka att det är tråkigt att de inte matchas, men samtidigt kommer de till en match o Berlin utan trötthet. 
VfB är helt osannolikt med i toppen och tar med en seger steget förbi Dortmund i tabellen och kan leda serien efter åtta matcher. ;Men man har historiskt svårt med Union Berlin.

Så två lag med olika förutsättningar. 
Lagen?
Union Berlin
Rönnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Roussillon - Tousart, Haberer - Becker, K. Behrens

Om Union Berlin får tillbaka Rani Khedira och Robin Knoche, så blir det en svår uppgift. Robin Gosens kan vara trasig och möjligen intde spela. 

VfB
Troligt start för Mittelstädt då Ito varit iväg med Japan. Undav för Silas..annars?
Nübel - P. Stenzel, Anton, Zagadou, Mittelstädt - Karazor - Stiller, Millot - Leweling, Undav - Guirassy

Go VfB!

Magnus Falk2023-10-21 00:19:29
Author

Fler artiklar om Stuttgart