Lagbanner

Inför VfB - Augsburg

"Spieltag #32".
I en öppnande värld fylld av lokala demonstrationer, vårsol och vaccin så skall det spelas fotboll igen. Det var DFB-Pokal i helgen som var och Leipzig möter Dortmund i Berlin. På håll- i Schwaben - så förbereder sig två lag med schwäbiska anor att mötas i den 32a omgången av Bundesliga, I höstas möttes de i Augsburg och då vann VfB med 4-1 efter mål av Nicolas Gonzalez, Silas Wamangituka, Gonzalo Castro och Daniel Didavi och nu kommer 13-placerade Augsburg till Bad Cannstatt för att möte tio-placerade VfB Stuttgart

FC Augsburg
Vi välkomnar tillbaka Markus Weinzierl till VfB. Efter att Heiko Herrlich fick kicken för tio dagar sedan så kom en gammal räv in. Markus Weinzierl dyker upp igen. Återigen en av dessa vandrande tränare inom den tyska fotbollen. Kommer han att vända runt Augsburg? Man vet inte, men den gode gossen Markus har inte haft så stor lycka med sina äventyr tidigare. 
Polacken Gikiewicz har varit lagets bäste spelare under året och tillsammans med kaptenen Gouweleeuw så har laget varit relativt stabilt centralt. Inte massor av växlingar i backlinjen, men under Herrlichs tid så har det varit en stor skillnad på spelsystem. Han har växlat mellan fyrbackslinje och trebackslinje, men nästa alltid rullat på ett fyrmannamittfällt med ett rakt mittfält. Här har Rani Khedira, Caligiuri, Vargas och Gruezo figurerat oftast och sedan har Hahn och Niederlechner tagit hand om anfallet. Weinzierl har mera tittat på en fyrbackslinje med Framberger och Iago på kanterna. Han gö sin första match med Augsburg och det blir intressant att följa. 

Laget
Gikiewicz - Framberger, Oxford, Gouweleeuw, Iago - R. Khedira - Caligiuri, Moravek - Hahn, Vargas - Niederlechner

VfB
Matarazzo kommer med fyra raka förluster. Längsta sviten hittills utan seger sedan i början av säsongen, då man hade fem matcher i svit utan seger, men med flera oavgjorda. Är det kris i laget? Inte alls. Man kan kallt konstatera att lagets insats inte helt räcker hela vägen runt och att lagets bredd inte varit fullt så bra som flera andra lag. VfB är ett ungt lag och när man tappar det offensiva spetsen i form av Silas Wamangituka, Nico Gonzales, Orel Mangala och Gonzalo Castro, så skapas det betydligt mindre än tidigare och nör också Borna Sosa saknades senast så var spetsen ännu mindre. Ahamada är avstängd pga rött kort också. 
Mot Augsburg är Borna Sosa tillbaka, men möjigen saknar man Gregor Kobel, som är ryggskadad. 

Laget
Kobel - Mavropanos, Anton, Kempf - W. Endo, Sosa - Coulibaly, Karazor - P. Förster, Klimowicz - Kalajdzic



 

Magnus Falk2021-05-07 11:03:20
Author

Fler artiklar om Stuttgart