Lagbanner

Inför VfB - die Lilien aus Darmstadt

Jag fick en gång en väldigt konstig uppgift i mitt jobb i Tyskland. "Magnus, fährst du bitte nach Darmstadt und holt einen Kollegen?".Absolut. Problemet var bara det att jag inte viste hur han såg ut och att han troligtvis fanns på universitetet i Darmstadt. Paniken var total när jag anlände till Universitetet. Innan Mobiltelefon. Jag hittade ingen som kunde se ut som någon kollega. Jag ställde bilen och gick mot Universitetet. Där var det fullt av folk. Överallt, Ungdomar som sprang runt på väg någonstans. Jag såg hyfsat förvirrad ut. Helt plötsligt kom en person gående mot mig. "Herr Falk?". Jag undrar fortfarande hur han hittade mig. 

Det är elljusmatch i Stuttgart. Det är fest i staden. Imorgon blåser man igång Cannstatter Volksfest och har man varit vid arenan, så vet man att fältet iefter bron kommer att prydas med storslagna tält, det sjungs, det spelas, det är lotterier och pariserhjul. Men ännu mer fest är det 300 meter längre bort. För där möter VfB Darmstadt. 

Darmstadt
VfB Stuttgart firade 28 Juni 2020 avancemang till Erste Bundesliga. Det var party i Stuttgart den kvällen, men matchen den dagen vann Darmstadt 98 med 3-1. Det var den senaste matchen mellan lagen och den senaste säsongen som VfB spelade i Zweite Bundesliga. 

När nu Darmstadt dyker upp till Stuttgart i Bundesliga, så är det som nykomling. Ingen pigg nykomling dock utan ett lag som redan krisar. En poäng på fyra matcher är ingen bra start och poängen kom i senaste matchen mot Mönchengladbach. Torsten Lieberknecht är tränaren i laget som kallas för liljorne.Han var sparsmakad inför matchen när han fick frågorna kring lagens senaste insatser. Han menade att Gladbach-matchen var ett stort steg framåt. Hög press,bollerövringar och mål. Att sedan man släppte in tre i andra halvlek hade mycket att göra med koncentration. Kan man hålla i 90 minuter, så tar vi poängen, menade han. Han fick frågan om defensiven är något att resonera om. "Om defensiven bryr jag mig inte", sade han. "Hela laget måste ta ansvar. Om motståndarna gjort fem, sex, åtta eller något, spelar ingen roll. Vi måste hantera det". Lieberknecht saknar spelare som svenske Oscar Wilhelmsson, Fabian Nürnberger och f.d VfB-aren Zimmermann. 
Laget: Notera Thomas Isherwood i backlinjen. Kul. 
Schuhen - Klarer, Gjasula, Isherwood - Bader, Holland, Karic - Kempe, Marvin Mehlem - L. Pfeiffer, Skarke

VfB Stuttgart
Precis som på Cannstatter Wasen råder en fantastisk eufori i VfB Stuttgarr. Bästa säsongstarten på 20 år och en sanslös målskytt i Serhou Guirassy. KLart det är slutsålt när VfB spelar kvällsfotboll. Att haka på vågen med positivt spel är naturligtvis tanken, men trits att 3-1 mot Mainz låter tryggt så var första halvleken ett sömnpiller. Orkeslöst, letargiskt och utan större finess. När Guirassy fick första målet tillskänks vände matchen. Hoeness har koll på sitt Darmstadt. Han imponerades av Gladbach-matchen och ser att de kommer att spela högt, gå på bollerövring och skapa tryck, men från Hoess sida är det viktigt att bibehålla konrollen, stort spelövertag och mycket boll. Då kommer spelet sitta och laget blir bekvämt i sina positioner. 
Det saknas fortsättningsvis spelare i form av Nartey, Vagnoman, Kastanaras, Ulrich, Wooyeong Jeong och Dennis Seimen. 

Laget:
Nübel - P. Stenzel, Anton, Zagadou, H. Ito - Karazor - Stiller - Millot - Silas, Führich - Guirassy

Go VfB!

Magnus Falk2023-09-21 22:05:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart