Lagbanner
Inför VfB - FSV 05 Mainz

Inför VfB - FSV 05 Mainz

Det har varit turbulent i Stuttgart under de senaste månaderna. 
VfBs ledning har varit i blåsväder med diverse frågor om toppstyrning, professionalism och hantering av personal. Tränare och sportchef har kickats, träningslägret i Spanien var långt och visade inte mycket till rörelse åt rätt håll. Lägg så till att staden Stuttgart i en ny undersökning av några statliga folklivsforskare hamnar långt ned i listan när det gäller trevliga städer, hövlighet och anpassning. Staden väller av byggställen - där Stuttgart 21 är ett stort drama och ett hål i Schwabens hjärta och historia- och det är enormt tufft att hitta platser att bo på. 
Men med Bruno Labbadia skall detta ändras på. Nya streck i historien skall dras och nya verser skall skrivas. Bruno Labbadia är tillsatt för att röra VfB i tabellen. Som nykorad "Messias" så skall han vrida upp reglaget hos VfB Stuttgart och få laget ur nedflyttningsstriden. 
Den starten sker i morgon med match mot FSV 05 Mainz. 
Hur ser uppladdningen ut?

Historiskt sett är "de meenzer" ett lag som VfB gått kräftgång med. Ömsom vin och ömsom vatten. Förvisso segrar i de två senaste matcherna- 2-0 och 2-1 på hemmaplan och 0-0 i senaste ligamatchen på bortapla, men matcherna mot Mainz brukar präglas av kramp, kamp och konstiga händelser som avgör matcherna. Årets upplaga av Mainz under Bo Svensson har samlat fem poäng mer än VfB(19 mot 14) och ligger på plats tio. De rundade av träningsmatcherna med 2-2 mot Hoffenheim och slog FC Luzern med klara 5-1. 

VfB Stuttgart
Labbadia har under uppehållet haft tid att ställa om laget till sin önskvärda 4-4-2-modell. En av spelarna som vunnit på detta är Pascal Stenzel som verkar ha försprång före Vagnoman på kanten. Intressant blir att se hur Borna Sosa kommer att inkluderas i laget efter att han återfått träningstid efter sitt VM-äventyr. Under träningslägret har man också kunnat konstatera att portugisen Tiago Tomas verkar vara bra på gång och gjorde sevärda inhopp och bra spelsekvenser i träningsmatcherna. Intressant blir också att kolla hur Serhou Guirassy och Silas fortsätter utvecklas. 
Laget
F. Müller - P. Stenzel, Mavropanos, Anton, Ito - Karazor - Ahamada, W. Endo,Silas,-Tiago Tomas, Guirassy

FSV 05 Mainz
Bo Svensson har ett par riktigt viktiga nyckelspelare borta. Anton Stach på mittfältet och JOnathan Burkardt på topp är två nyckelspelare, som varit borta ett tag men som snart är åter. Dock inte mot VfB. Möjligen får Stach speltid. En annan spelare som möjligen är borta är målvakten- den mycket kapable Robin Zentner, som varit skadad. Här finns U21-Europamästare Finn Dahmen som back-up och det kan bli att han står. Steffen Bell är avstängd för fem gula kort. Spelare att se upp med är danske Ingvartsen och österrikaren Oniswo, som båda gjort fyra mål i Bundesliga. En intressant kamp väntar mellan Dominik Kohr och Wataro Endo. 

Zentner el Dahmen- Fernandes, Hack, Caci - Widmer, Barreiro, Kohr, Aaron - Onisiwo, J.-S. Lee - Ingvartsen
 

Magnus Falk2023-01-20 17:40:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart