Lagbanner

Inför VfB - Leipzig

Den yngre mästaren möter den äldre lärjungen. 

När RB Leipzig kommer till Stuttgart den andre januari, så kommer Julian Nagelsmann för att möta sin vän och f.d vapendragare Peregrino Matarazzo. De bodde tillsammans under tiden då de tog sin fotbollstränarlicens och när Nagelsmann fick sitt jobb som huvudtränare för Hoffenhem, så tog han Matarazzo med sig som biträdande tränare. De känner varandra väl och leder lag med liknande spelstilar. Snabb attack, många 100%iga sprints, många i anfallen och snabbt bollövertagande. 
Nu möts de för första gången och det är två lag med olika ambitioner. Nagelsmanns Leipzig har avancerat till åttondelsfinalen i Champions League, de ligger på en bra och meriterande tredjeplats i ligan och har spelat en vägvinnande fotboll. VfB ligger sjua med häng på en Europaplats och har överraskat med sitt positiva, snabba och målfarliga spel.

Det är femte gången de möts och VfB har fortfarande inte vunnit. Tre vinster för Leipzig hittills. 

Något om lagen

VfB
Matarazzo kommer med i princip ordinarie lag. Det är alltid en fråga om Coulibaly eller Kalajdzic skall in på planen från start. Den sistnämnde har gjort det bättre som inhoppare. Silas Wamangituka och Nico Gonzales står på fyra varningar och blir avstängda om de drar på sig en till. Stenzel känns som det bättre valet än Mavropanis i dagsläget 
Laget

Kobel - P. Stenzel, Anton, Kempf - Sosa - W. Endo - Wamangituka, Mangala - Castro, Didavi - Gonzalez


RB Leipzig
Nagelsmann kommermed ett lag där Klostermann i alla fall lär sitta på bänken, där Henrichs; Kluivetrt och Konaté är skadade. Mukiele borde vara med efter skada. Stark formkurva för laget. Fyra av fem senaste har slutat med segrar. Senast slog man Augsburg med 3-0. Sabitzer, Forsberg, Angelino, Dani Olmo etc- det finns offensva alternativ att hålla koll på. 

Laget
Gulacsi - Orban, Upamecano, Halstenberg - Mukiele, Sabitzer, Kampl, Angelino - A. Haidara, Dani Olmo - Forsberg

Magnus Falk2021-01-01 14:49:49
Author

Fler artiklar om Stuttgart