Lagbanner

Inför VfB -Leverkusen

12,000 personer.
Så många personer förväntas på Mercedes-Benz-Arena imorgon.12,000 med 1,5 meters avstånd. Jodå, det kommer att vara folk som går från Ludwigsburg in till Schwabens huvudstad. Fullt av folk på väg till arenan, det kommer att vara liv och rött och vitt. Commando Cannstatt på plats? "VfB für immer und ewig?". Absolut och medvind i klubben efter 4-1 mot FSV 05 Mainz. För VfB är i medvind just nu. Det känns så. Efter bombardemanget mot Freiburg hemma så stoid man för samma kraftiga offensiv mot Mainz. Nu gjorde det susen och nu kommer die Werkself till staden. Det brukar dock gå sisådär. Hur blir det nu?

VfB
17 April 2010. Då gjorde Jeronimo Cacau 2-1 i 85e minuten och sänkte Bayer Leverkusen. Efter det har det varit 8 raka matcher på hemmaplan utan vinst och senast blev det 0-1. Martin Harnik nätade i april 2014, det var senaste målet för VfB mot Bayer Leverkusen. VfB har ett berg att bestiga. Ett berg bestående av kemikalier, ett Bayer Leverkusen med höga ambitioner, men ett lag som VfB har alla möjligheter att slå. Det är dags nu. 

Matarazzo har en jättetrupp att välja på. Stenzel är avstängd, Gonzalez, Mola, Thommy och Egloff är skadade. Mavropanos, lånet från Arsenal, är åter i truppen och kommer att sitte på bänken. Karazor och Kaminski slåss om en annan plats på planen nu när Stenzel är skadad. 

Laget:
Kobel-Karazor,Kempf,Anton-Wamangituka Endo,Mangala,Sosa -Castro,Didavi-Kaladzjic,

Bayer Levrkusen
Två oavgjorda hittills. Peter Bosz kan docxk vara nöjd med 1-1 mot Leipzig hemma. Då bet Werkself ifrån bra och Demirbay gjrde ett snyggt mål. Dags för match i Stuttgart och jag tror att vi ser ett liknande lag denna gång. Två bröder Bender där bak framför Hradecky och den väldigt intressante Tapsopa och den hyperintressante 17årige Florian Wirtz på mittfältet. Vilken talang och därtill Diaby längst fram. En intressant framtida spelblandning i Bayer Leverkusen. 

Laget
Hradecky - L. Bender, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven - Aranguiz - Wirtz, Demirbay - Bellarabi, Schick, Diaby

MATCH IMORGON.

Magnus Falk2020-10-02 23:11:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart