Lagbanner

Japaner, japaner, japaner - Ito är den sjätte av dem

När Matarazzo bytte in råämnet Hiroki Ito mot Freiburg så lade vi till ytterligare en spelare till högen av VfB-spelare från Japan. Kontakterna med Nippon är starka och när man värvar japanskt så vet man oftast vad man får. En välutbildad, disciplinerad, ödmjuk och träningsvillig spelare, som oftast är lätt att foga in i laget och som ofta ger laget en ny dimension.
Med Hiroki Ito, som är inlånad, så var detta japan nummer sex i VfBs historia och ser man tillbaka så har det mestadels varit positiva erfarenheter, 

Shinji Okazaki - Fredi Bobic såg något stort i denne Okazaki som han hämtade från Shimizu S-Pulse. Den gänglige, kraftfulle straffområdesspelaren slog väl kanske inte helt och fullt i VfB under sina över 125 matcher, men tog en ryslig fart via FSV Mainz och sedermera premier League-viktoria med Leicester. 

Gotuku Sakai - tyskjapanen värvades från Alibrex Nigata 2012, gjorde över 100 matcher för klubben och gick sedan till Hamburger SV. Numera spelar han i Japan igen.

Takuma Asano -Japanen blev tidigt en del av Arsenals akademi, men slog aldrig igenom. Han studsade runt en del, gjorde en säsong hos VfB med 40-talet matcher och är nu i VfL Bochum efter en mycket lyckad säsong i den serbiska ligan. 

Hajime Hosogai - denna inlånade japan från Hertha Berlin gjorde tio matcher för  klubben, men det kan knappast ses som en stor upplevelse.Anonym mittfältare som går in som en parentes.

Wataro Endo - mittfältsdynamon kan nog ses som bäst hittills och det vara efter en kort tid. Energisk, löpvillig, närkampsstark, låg tyngdpunkt och idealisk som defensivt block framför försvaret. 

Hiroki Ito - Debuterade mot Freiburg. Blir en spännande resa att följa. 

I bakgrunden hörs "japaner, japaner, japaner" av Sven Jerring från OS 1936... 

Magnus Falk2021-08-31 08:25:45
Author

Fler artiklar om Stuttgart