Lagbanner

Ledningen har gjort säsongsanalysen och pekar ut ny färdriktning

Som aviserat av ledningen har VfB satt sig ned i en grupp och gjort en analys av säsongen som gick, dragit diverse slutsatser och pekar nu ut ny riktning för utvcklingen. Det är Alexander Wehrle, fabian Wohlgemuth, Claus Vogt och några till, som satt sig ned och tittat över skeendet och följande saker ser man måste ändras. 

* Analysen visar att laget ligger långt efter konkurrenterna när det gäller effektivitet i boxen, att hålla uppe tempot i matchen och att vara motståndskraftig under 90 minuter. Det är graverande siffror som har hämtats in och belymrande för klubben. Wohlgemuth menar att Sebastian Hoeness har något på gång, men det är bara en uppstart. Dessa punkter kommer att bistå VfB i den scouting/transfer-verksamhet som nu sätts upp. 

* Scoutingen och ledningen kommer att utökas och här har jag redan informerat; Malik Fathi blir Co-Trainer. Inom Scouting -Thomas Henning (från Paderborn), Andreas Herrmann (från Manchester United) och Stefan Brandenburger (från VfL Wolfsburg) kompletterar Markus Lösch.
* Man bygger en "Athletik-Halle" som ytterligare skall hjälpa den fysiska statusen hos spelarna
* Samarbetet med NachwuchsLeistungsZentrum, där de nya sponsorerna Porsche, MHP och Mercedes tlllsammans investerar, skall inte bara generera talanger, utan fostra en VfB-anda, som gör att unga talanger väljer att vara kvar och det skall vara ett konstant flöde av VfB-ungdomar som finns med i A-truppen. Kärnan av VfB-spelare måste finnas och kännas. 
* Man skapar en s.k "Sport-Vorstand", dvs en Sportlig ledning som skall vara ansvarig under Alexander Wehrle för vad som sker inom det sportliga. Wehrle har haft en roll i VfBs ledning som ansvarig för sport, men efter senaste bolagstämman så har man beslutat att det måste finnas en bredare sportslig ledning som hjälper VfBs olika sport-aktiviteter på ett riktat sätt. 

Det låter bra naturligtvis. 
När man läser kommentarer från inbitna lokala fans, så är det typiskt Schwäbisch "Jaja, det blir ingen skillnad".. "jaha, så nu skall man bli en farmarklubb åt de större lagen och utbilda ungdomar och sedan sälja".."Vad är nytt under solen?". 

Men.. nya tider? Kanske. 

Magnus Falk2023-07-05 07:45:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart