Lagbanner

Letargi i Schwaben - Schalke segrar mot VfB

Man trodde ju att VfB skulel kunna bygga på sin insats mot 1.Fc Köln. 3-0 mot die Geissböcke var ju lovande och man tog tre väldigt viktiga poäng. Härnäst - match i Gelsenkirchen mot Bundesligas klart sämsta lag. Mot die Knappen från RuhrPott så skulle man fortsätta sin marsch framåt. Labbadia mönstrade samma gäng igen och mot ett Thomas Reis-Schalke som verkligen hade satt en propp i försvarshålet. Fyra raka 0-0-matcher visade att det skulle bli tufft. Labbadia sade innan matchen "Ich weiss wie die Schalker spielen".
Efter förlusten med 2-1 så sade Labbadia inte så mycket, men var gryvligt besviket på ett fullständigt blodfattigt letargiskt schwäbiskt lag. För det var precis vad detta var. Det var en första halvlek som helt enkelt var riktigt usel. "Grottenschlecht" använder tysken för att påtala att det verkligen var något som grottmänniskor kan spela bättre. Det var tempolöst, det var utan finess och ett lag som inte hittade positioner och inte kunde skapa något. VfB har inget vettigt anfall och när saker skall ske så är det Chris Führich som skall skapa det, men han är lika farlig som en arg kopparorm. Avsluten kommer inte och Schalke viftar bort farligheterna och utnyttjade Vfbs grundläggande felbeslut i egna försvaret. Anton och Ito missade bollen, Mavropanos gick åt fel håll och Drexler gjorde 1-0 redan efter tio minuter. Schalke hade flertalet chanser mot slutet av första halvlek genom Frey, Zalazar och Krauss innan Bülter gjorde 2-0 efter att Borna Sosa inte hittat rätt i markeringen. 
Labbadia borde ha satt på den stora stormvarningen i paus. Jag misstänker att det kom en utskällning av modell stor. Zagadou ersatte Ito, Coulibaly ersatte Gil Dias i paus. Fick Vfb bättre fart? Jo, möjligen. Anfallen blev längre och med mer tålamod. Man rullade runt bollen, försökte sig på en del nålstick och fick tur då Ralf Fährmann släppte ett ganska löst Borna Sosa mellan benen och det var match igen. Nu skapadee VfB äntligen tryck och Silas hade en jättechans men då räddade Fährmann och kunde se Svhalke 04 vkontra och så när via Jenz och Zalazar göra 3-1. 

Det blev 2-1 till de kungsblåa Schalke 04. Tre viktiga poäng och hängade huvuden hos Schwaben, där de spelade som om de varit sina egna avatarer. 
 

Magnus Falk2023-02-27 14:27:31
Author

Fler artiklar om Stuttgart