Lagbanner

Maktkampen i VfB går vidare - men utan Hitzlsperger

Jag har beskrivit det tidigare. Det pågår en maktkamp i VfB Stuttgart, där VfBs President Klaus Vogt har beskyllts för att köra en egen agenda och n'r en vilja att köra över medlemmarna i den uppkommande bolagsstämman och själv driva igenom att han skall sitta kvar längre än vad som egentligen avsetts. 
Vogt blev vald till klubbpresident när Wolfgang Dietrich klev av och hans roll var att vara interimsordförande fram till bolagsstämman i mars 2021. Nu har han med världens längsta brev gått ut och sagt att han vill skjuta på denna stämma pga pandemin och på grund av den möjliga röstningsskandal som ägde rum när VfB skulle anta ordnarna för den egna fotbollsdelen i klubben, där Thomas Hitzlsperger är ordförande. Det som skedde då är föremål för rättsväsendet. Man tror att utskickat för att få folk att rösta för en egen fotbollsklubb var riggad och det skickades ut e-mail och information till en handfull endast och detta är inte enligt reglementet. VfB Fussball AG klubbades igenom och sedermera har den gamle storspelaren Hitzlsperger blivit VD där. 
Under tiden som gått har stämningen mellan Vogt och "Hitz" blivit sämre. Fotbollsdelen tycker inte att den får det stöd offentligt som de skall ha och det finns beslut om pengar, fördelningar och principer, som kritiserats. Samtidigt menar "Hitz" att Vogt har blivit för stark och styr klubben mycket i egen sak. Han gick ut i hårda ordalag och kritiserade Vogt i ett öppet brev för någon månad sedan och har också sagt att han kan tänka sig rollen som klubbpresident och då kombinera detta med att vara chef för fotbollen. 
Men nu sker saker. Hitzlsperger gick ut i media igår och sade att han drar tillbaka sin kandidatur. I ett öppet inlägg säger han "För klubben skull och för att undvika ytterligare oroligheter, dålig dialog och för att klubben skall koncentrera sig på det som är viktigt - att vara på plats för medlemmarna"..så drar han tillbaka sin kandidatur. Men han säger samtidigt att det är enormt viktigt att man löser utredningen kring datahanteringen runt VfB Fussball AG. 
Äventyret går vidare.

Magnus Falk2021-02-01 08:53:03
Author

Fler artiklar om Stuttgart