Lagbanner

Marc-Oliver Kempf - skadehelvetet fortsätter

"Du oalder Blechkopp muschd aa ständisch uff dein Rescht beschdehe!"
Man får hoppas att den hessiske Marc-Oliver Kempf kan sina hessiska dygder. Envisheten präglar en kille från Hessen. Då är han som bäst och är man född i Lich utanför Giessen, så har man det med sig i modersmjölken. För Marc-Oliver Kempf är det dags att  bita ihop. Det är dags att kliva fram för livet har inte varit gott mot honom det senaste året; eller rättare sagt.. när det börjat att gå åt rätt håll, så har man kastats tillbaka i ett avgrundsdjupt hål igen. 

25årige Kempf har alltid setts som en stabil och lovande mttback. Som junior och ungdomsspelare i Frankfurt tog han väldiga kliv, men när han skulle hes chansen i A-laget så kom det aldrig och han sattes vid sida, fick sitta på läktaren och valde helt sonika att byta klubb. Det blev SC Freiburg och en tid där han skulle sätta sitt bomärke i Bundesliga med en hel del bra matcher och insatser. Men hans tid i Freiburg rycktes sönder av småskador. 2016/17 skadade han meniskeln och var borta under hela hösten. Han gjorde en stark vår, men när hösten 2017 kom, så fick han en muskelbristning och missade halva hösten.När han väl var tillbaka så kom en muskelbristning till och hans säsong 2017/18 var kaotisk.

Väl i VfB så har det varit blandat kompott.
Höstan 2018/19 genomleds återigen med en del rehab efter muskelbristning och sedan kom en armbågsskada och i somras under träningslägret blev han ånyo skadad, Hans försäsong under Matarazzo var inte helt lyckat och som lök på laxen så valdes han bort som kapten för VfB och Gonzalo Castro tog bindeln.
Men 2020/21 har startat bra för den 25årige hessen. Starka insatser i försvaret i Matarazzos trebackslinje. Riktigt stark mot Leverlusen exempelvis, mål mot Hertha och när både Anton och Maropanos är borta, så har försvaret byggts upp kring Kempf. 
30 minuter in mot Köln, så hände det dock. En ny muskelbristning och han fick ledas av planen. När han var på väg att bygga upp sin position som ledare för försvaret. Då slår det till igen. Ett träd skall inte resas mot himlen. Det funkar inte.
Gossen från Lich får se tillbaka på sin hessiska dygd, Envishet. "Ein Sturkopf mit Willen". Jag tror på Kempf och att han kommer tillbaka. 

Magnus Falk2020-10-24 14:58:58
Author

Fler artiklar om Stuttgart