Lagbanner

Notater från Marbella

Under en soldränkt himmel, så genomför VfB ett träningsläger modell längre. 
Tidningen Bild-Zeitung noterar att det är "Trainingslager XXL" och sällan har man sett ett läger pågå i hela tolv dagar med en sådan intensitet. För Bruno Labbadia lägger inte fingrarna emellan när han diskuterar syftet med lägret. 
- Han vill ha en rejäl syning av truppen
. han vill öka på truppens fysiska status
- Han vill hitta sin startelva
- Han vill få igång pratet på planen och öka koncentration och samarbete

Från sidan noteras att Labbadia mer och mer går tillbaka till sin önskade fyrbackslinje, vilket gör spelare som Pascal Stenzel och Joshua Vagnoman mycket nöjda. En fjärde spelare bredvid Ito.Mavropanos och Anton? Eller drar han bort exempelvis Ito och spelar Borna Sosa som ytterback? 

En skada har satt myror i huvudet på Labbadia. I en kollision mellan Coulibaly och Zagadou så ådrog sig den sistnämnde en ledbandskada i foten ocj kommer troligtvis inte att spela öfrrön tidigast i mars. Den otursförföljde Zagadou gjorde en hel del matcher i höstas och var ett bra komplement till de tre ovan nämnda backarna, men får nu sitta vid sidan. 

En annan notis ger att VfB varit aktiva på marknaden och värbat den serbiske talangen Jovan Milosevic från FK Vojvodina. 17-åringen ansluter till VfB i sommar, 

 

Magnus Falk2023-01-10 22:37:42
Author

Fler artiklar om Stuttgart