Lagbanner
Mercedes Benz Arena, 2023-12-02 18:30

Stuttgart - Werder Bremen
2 - 0

Ny seger för VfB

Ny seger för VfB

Att VfB Stuttgart skulle ha tagit 30 poäng efter 13 matcher i Bundesliga 2023/24, det trodde få när säsongen startade. Att tappa Mavropanos, Endo och Borna Sosa så kort inpå säsongen- skulle man lyckas förkrafta detta? Därtill en osäker målvaktsposition.
Men efter värvningar av Nübel, Stiller och Undav tillsammans med Rouault och Mittelstädt så h Hoeness fått ihop ett samspelt lag, där verkligen laget levererar match efter match. Att sedan Serhou Guirassy och Deniz Undav verkar funka suveränt ihop och öser in mål, det gör inte saken sämre. 
Mot Werder Bremen blev det tre nya poäng. Det var en solig kall dag i Stuttgart och inramningen av Commando Cannstatt var som vanlig fantastisk. Sånger, flaggor, stora banderoller och ett grumt stöd från läktaren. VfB startade starkt med snabba omställningar, rörliga Millot och Führich, som tillsammans med Undav och Guirassy skapade chanser.
kom efter en halvtimme, då just Führich tog sig in från högerkanten, sköt ett skott som målvakten Zetterer tappade och Undav petade in 1-0. Det var VfB som ägde matchen och Werder Bremens anfallare med Duksch i fronten kom ingenstans mot en bra stratagiskt uppställd backlinje där Anton återigen stod bra framför Nübel.
Kom i andra halvleken och nu var det Guirassys tur. Dock på straff, men med sitt 16e mål på 13 matcher så ligger han tvåa i skytteligan och slår alla möjliga klubbrekord.
Tre nya poäng cementerar en tredje-plats och om man kollar fjolåret så hade VfB 32 poäng efter 34 matcher. Nu har man 30 poäng efter 13 matcher. Rysligt bra.
 

Magnus Falk2023-12-04 12:29:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart