Lagbanner

Oavgjort i Frankfurt

26,000 på en ljudlig Commerz-Bank Arena, solsken och två klassiska lag som skred till verket, 
Båda lagen i behov av poäng efter en lätt knakig start, VfB hade tre poäng och Eintracht endast två poäng, Dags för den första trean nu och tränarna Glasner och Matarazzo hade växlat om något i sina laguppställningar för att få det lyckade resultatet. 
Oliver Glasner hade låtit Filip Kostic starta på bänken exempelcis och fortsatte ned Borré/Lammers på topp. Matarazzo valde att sätta målskytten al Ghaddioui på bänken och satte in nyförvärvet Omar Marmousch på topp. Kanske för att bättre utmana backarna med sin snabbhet och irrationalitet.

Matchen präglades av Eintrachts intensitet och önskan att få den första segern. De stormade fram, försatte VfB i svårigheter och felpassningarna från backlinjen var många. Det märktes under matchen för passningsstatistiken var inte vacker med endast 69% passningar rätt och en backlinje som stpd för 30-talet felpass. Frankfurt hade en del chanser med skott av Lammers och Hauge. Det var dock en bra blandning av upp. och nedgång i börja, Sow försökte hitta Lammers, men det var feltajmat i mitten och på samma sätt missade Klement med bollen till Klimowicz. Sedan presenterade egyptiern Marmousch sig. Snabba finter, översteg och Erik Durm fick jobba med honom. N'Dicka dök upp och imponerande hur en så ung tvåfotad kille kan hålla dessa upptagna så pass. 
Nu dalade tempot något, det blev mer kamp centralt och chanserna uteblev. Det kom ett skott i gaveln av Marmousch, skott på Müller på håll, nen inget större förrän strax före paus. Två jättelägen för Lammers och japanen Kamada. Lammers hade bra skottläge men fick inte på mer än en klassisk strumprullare. 

I andra halvlek hade Frankfurt några farligheter på fasta situationer. Hinteregger nickade i ribban. Sedan kom målet, Nyinbytte Kosti fick läge med sin vänster och hamrade dit den vid hörnet. 1-0 till Frankfurt. Nu kunde VfB gå till motattack, men det hamnade direkt i konstigt käge då Anton blev utvisad,. Nu var det ännu mera tuffare, men Schwabens Solar bet sig fast och till slut lyckades Omar Marmousch lirka in kvitteringen-
Detta skulle bli slutresultatet, som dock hade kunnat bli något annat för i sista minuten vräker Borré på ett skott som tar i ribban och i Müllers rygg, men inte in över mållinjen. 
1-1 på Commerz-Bank Arena. 

Magnus Falk2021-09-12 23:43:10
Author

Fler artiklar om Stuttgart