Lagbanner

Ömer Beyaz lånas ut till Magdeburg

Jag minns när jag klev av tåget i Magdeburg på 90-talet och gick runt den rätt nyöppnade McDonald’s i centrum kring deras kyrka. Det gamla DDR fanns fortfarande kvar i luft och omgivningar och jag fascinerades storligen av att denna stad 1974 gick och vann cupvinnarcupen mot AC Milan. Förvisso var laget format av en statsapparat och många spelare handplockade dit med landslaget och VM i Västtyskland som mål. 
Idag är 1.FC Magdeburg en gryende storklubb på gång igen. Laget vill ha del av sin forna glans och gick upp i Zweite Bundesliga till denna säsong. 
Turkiske artonåringen Ömer Beyaz kom till VfB med högt anseende inför 21/22 och fick överraskande nog mer tid i A-laget än förväntat. Förvisso endast fyra matcher men med tanke på att han skulle frömst förstärka U19 och VfB II så blev det en stor utmaning som dels visade att turken har talang, teknik och spelsinne, men också att han är väl valpig och har svårt med tempo och styrka. VfB väljer därför att låna ut honom till 1.FC Magdeburg under 22/23.
Ett helt rätt beslut av VfB.

Magnus Falk2022-07-27 15:42:03
Author

Fler artiklar om Stuttgart