Lagbanner

Philipp Förster - Kein Publikumsliebling

Har det med hans mycket välansade mustasch att göra? Eller hänger det ihop med att han har Christian Gentners tröja?
Man undrar. 
Philipp Förster spelar vecka ut och vecka in i Peregrin Matarazzos lag och var även med i Tim Walters lag. Efter i princip varje match så kritiseras denne mittfältare. Inför varje match så skickar fansen ut kommentarer som "Na, mit Förster nochmals? Dann werden wir nicht gewinnen." "Förster spielt nochmals. Hat Matarazzo keine Ahnung?"  "Förster raus, Ballk rein".. och det fortsätter. 
Förster kommer att starta igen i helgen, var så säker, men vad beror det på?

Jag tar det från början. 
Han föddes 1995 i Bretten , en liten ort 25 km nordost om Karlsruhe. I bundesland Baden-Württemberg, men i Baden och i Kraichgau, som leder upp mot Hoffenheim. Men, det kan det nog inte handla om. Bretten med sin långa härliga reformatoriska histora får vara. Upp till 15e året spelade han för Karlsruher SC, men anslöt ill VfBs ungdomssatsning 2010 och spelade i U15-laget. Det blev sedan några år i ungdomsledet innan han 2014 lämnade klubben för Waldhof Mannheim, där den hårt arbetande vänsterfotade spelaren under kort tid tog sig fram till en betydande roll. Han blev snabbt en omtyckt spelare, aktiv på planen och hamnade sedan under Nürnbergs radar. Där lyckades han dock inte utan landade i Zweite Bundesliga hos Sv Sandhausen. 
Nu kom språnget. Bra passningssprocent, stor löpstyrka, mycket bollerövringar och vägvinnande spel. Stor del i Sandhausens fina säsong under 2018/19 och nu tog VfB kontakt. Hem till fadershuset igen. Mislintat såg honom som en ersättare till lagets riktiga "Kampfschwein" Ascacibar och hämtade honom. "Mit Philipp bekommen wir einen sehr hungrigen, physisch robusten und spielstarken Mittelfeldspieler für unser Projekt Wiederaufstieg hinzu»

Tim Walter spelade honom med förkärlek på vänsterkanten, strax innanför yttermittfältaren och han fortsatte med stor ackuratess. Bra passningsprocent, stor löpstyrka, en hel del brytningar, men skapade inte så mycket, utan låg i bakvattnet, vann bollar och fick loss dem för andra att agera. Det är nog just detta som VfBs fans inte riktigt kan ta till sig. För Peregrino Matarazzo använder honom på ett liknande sätt. Förster är inte spelaren som sticker ut. Han skall inte vinna "matchens lirare", göra de avgörande målen eller stå för paraderande dribblingar. Förster agerar i det tysta bakom Silas Wamangituka, Kalajdzic, Mangala, Endo och Borna Sosa. På detta sättet är han en ande av Christian Gentner, som trots mängder av matcher för VfB och kaptensbindel - aldrig riktigt togs till hjärtat av de hårdföra VfB-fansen. Just för att han inte stack ut, inte syntes utan var en spelare som hade den tredje passen bakom målet, skärmade av en del av planen när anfallet startade, jobbade upp en yta där anfallet skulle starta eller bröt ertt uppspel, släppte bollen till någon som bättre kunde förvalta bollen. 

Philipp Förster tar sig framåt i sin karriär och kanske även "the VfB Faithful" tar honom till sitt hjärta snart. 

Magnus Falk2021-04-07 13:29:43
Author

Fler artiklar om Stuttgart