Lagbanner

Redaktionen räknar ned: Målvakterna

Immel, Trautner,Ziegler, Wohlfahrt, Hildebrand, Schäfer, Lehmann, Ulreich, Tyton, Lamgerak, Zieler och Kobel. 
Där har vi VfB Stuttgarts målvakter de senaste 30 åren. Michael Langer har nog gjort ett par matcher också, men i stort är detta vad vi har sett i Schwabens mål. Från hjältar iu form av Immel och Hildebrand som tog titlar till den fantastiskt populäre österrikaren Franz Wohlfart, legendaren Ebbo Trautner, den säkre Jens Lehmann, misstagen Tyton och Schäfer, den populäre men ivgskickade Langerak och den otålige Zieler. Senast var det Gregor Kobel som stod. En schweizisk talang som utvecklats enormt under de två åren han var i klubben och såldes för en riktigt bra summa till hårt satsande Borussia Dortmund. 
Men VfBs målvaktstradition försvann inte för det. Inte alls. Sven Mislintat agerade snabbt och konkret. Det var inte mycket tvekan innan han värevade loss Florian Müller från FSV Mainz. Ordningen känns återställd och med en duo bestående av Florian Müller och Fabian Bredlow som backas upp av unge Sebastian Hornung, så har VfB en av ligans bästa målvaktsuppsättningar. 

En kort presentation nedan

Florian Müller
"Flo" är född 1997 i Saarlouis och kom tidigt till FSV 05 Mainz. Han lotsades genom ungdomslagen, fick chansen i reservlaget, men för att utvecklas ytterligare så gjorde han ett år i Freiburg och när Alex Schwolow gick till Berlin, så blev han förstemålvakt och skötte detta helt enastående. En målvakt med riktigt bra reflexer, bra på att rädda skott och på parader. Mycket bra på att fördela bollar med fötterna, läser spelet utmärkt och tar ofta rätt beslut. 
Det blir väldigt spännande att följa unge Müller i VfBs mål. 

Fabian Bredlow
26-årige Bredlow är från Berlin och har vandrat via RB Leipzigs organisation, via Halle till Nürnberg, där han tog hand om förste-målvaktspositionen. 2019 kom han till VfB och har varit en trygg back-up till Kobel, även fast han spelat minimalt. Bredlow kom tyvärr helt fel och halkade i cupmatchen mot Gladbach ifjol och det har etsat sig fast i VfBs fans sinne. Han har dock skött sig i de matcher som han spelat i förutom Gladbach-matchen och har vuxit his fansen. En stabil spelare som troligtvis kommer att bli tvåa bakom Müller. 

Sebastian Hornung
20-årige Sebastian Hornung har lyfts upp som tredje-målvakt efter att klubbens s.k Ur-gestein Jens Grahl helt plötsligt valde att gå till Eintracht Frankfurt.Hornung har gjort en hel del matcher i U23-laget, men aldrig varit uppe och nosat på A-laget. Ses som en stor talang, men har sin storlek emot sig, då han bara är 182cm. Men stark på linjen och bra på att leda försvarslinjen. 

Detta är målvaktstrion som skall hålla nollan för VfB denna säsong. 
 

Magnus Falk2021-08-10 22:21:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart