Schwabens Julkalender: 2 Dez

Dag 2 skall jag ta er tillbaka i tiden.
Till det år då jag blev VfB-fan. I tidernas begynnelse och då det fortfarande inte fanns något som hette internet.
1992 pluggade jag utanför Stuttgart. Skolan låg i Reutlingen och vi bodde i en liten håla som heter Sonnenbühl-Erpfingen. Naturligtvis tog vi oss in till Stuttgart och tittade på några matcher. Vi såg matcher mot Nürnberg, Dortmund och derbyt mot Stuttgarter Kickers,
VfB med episke Daum som tränare och med ett lag där Guido Buchwald ledde styrkorna som innefattade Fritz Walter, Gaudino, Sammer, Sverrisson, Schäfer, Frontzeck och målvakten Immel.
Sista omgången stod för allt. Tre lag- Frankfurt, Stuttgart och Dortmund låg helt lika inför sista omgången och när Mathias Sammer åkte på rött i andra halvleken vid 1-1, så såg det inte bra ut. Men Frankfurt förlorade och när matchen kröp mot sista minuterna så kom inlägget och då dök Guido Buchwald upp och nickade in 2-1 mot Leverkusen. VfB tar titeln och mitt liv förändrades.